Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mučíte ho aj po smrti: Vdova po Navaľnom tvrdí, že Putin zakázal vydať telo rodine
Zdielať na

Mučíte ho aj po smrti: Vdova po Navaľnom tvrdí, že Putin zakázal vydať telo rodine

Zdroj: TASR

VARŠAVA / Vdova po Alexejovi Navaľnom uviedla, že ruský prezident Vladimir Putin osobne prikázal, že mŕtve telo jej manžela nemá byť vydané rodine. Navaľného matka Ľudmila Navaľná vo štvrtok (22.2.) uviedla, že úrady v arktickom meste Salechard sa vyhrážajú, že ho pochovajú na pôde väznice, ak nebude súhlasiť s "tajným" pohrebom.

"Mučili ste ho živého, teraz ho mučíte aj po smrti," uviedla v novom videu Julia Navaľná, ktorá sa zaviazala pokračovať v práci manžela. "Úplne chápem, že to nevymyslel nejaký vyšetrovateľ v Salecharde. Putin to celé riadi," tvrdí. "Putin hovorí, že vyviňte tlak na matku, zlomte ju, povedzte jej, že telo jej syna hnije," dodala Julia.

​"Je to ten istý Putin, ktorý rád ukazuje, že je praktizujúci kresťan,“ uviedla Navaľná. Putin sa napriek pôsobeniu v sovietskej tajnej službe KGB snažil pôsobiť ako oddaný pravoslávny kresťan a zameral sa na presadzovanie "tradičných hodnôt". "Vždy sme vedeli, že Putinova viera je falošná, ale teraz to môžeme vidieť ako nikdy predtým," dodala Julia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy