Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Krutým spôsobom zabila vlastnú sestru. Nechala ju vyhladnúť a ležať medzi smeťami
Zdielať na

Krutým spôsobom zabila vlastnú sestru. Nechala ju vyhladnúť a ležať medzi smeťami

PODĚBRADY / Žena z Poděbrad utýrala k smrti svoju postihnutú sestru. Zomrela na následky hladu a zranení, ktoré mala na tele. Za brutálnu vraždu ju krajský súd poslal do väzenia na 15 rokov.

"Je vinná, spáchala obzvlášť závažný zločin vraždy a odsudzuje sa k odňatiu slobody v trvaní 15 rokov," to sú slová sudkyne po vynesení rozsudku. Žena mala utýrať svoju postihnutú sestru tak, že zomrela od hladu a podľa znalcov v neskutočných bolestiach. "Ten uložený trest je taký ako v návrhu, takže ja nemám k vyhlásenému rozsudku žiadne výhrady," reagoval štátny zástupca Martin Suska. "Tie stopy, ktoré boli viditeľné na tele obete, boli hlboké preležaniny. Niektoré boli až do kosti. Spôsob usmrtenia bol veľmi bolestivý a žena bolesti cítila," konštatoval Martin Suska. 

Po smrti rodičov dve sestry zdedili dom a odsúdená žena súhlasila s tým, že sa bude o mladšiu zdravotne znevýhodnenú sestru starať. To sa ale nestalo. "Ležala na zemi dlho v tej istej polohe medzi smeťami. To všetko bolo zistené na mieste činu a zdokumentované na fotografiách," uviedol Suska. 

Obžalovaná má vysoké IQ, musela vraj vidieť aj podľa váhy 37 kilogramov, že jej sestra hladuje. Mala dávno volať záchranku, to neurobila, podľa súdu obzvlášť krutým spôsobom plánovala jej vraždu. Navyše si niekoľko týždňov pred smrťou sestry previedla jej peniaze, viac ako milión českých korún, na svoj účet. Žena si ponechala čas na prípadné odvolanie voči rozsudku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy