Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
So samopalom chcel vtrhnúť na úrad vlády. Polícia prišla k nemu domov
Zdielať na

So samopalom chcel vtrhnúť na úrad vlády. Polícia prišla k nemu domov

PRAHA / Vyhrážal sa, že sa so samopalom v ruke pripojí k protestujúcim poľnohospodárom a vtrhne na Úrad českej vlády. Kukláči si pre neho prišli domov a teraz mu hrozí až 10 rokov za mrežami.

"Kriminalisti z odboru Extrémizmu a terorizmu pražskej polície zachytili cez víkend na sociálnej sieti vyhrážku," uviedol hovorca polície Jan Daněk. 

S jedným mužom si zásahová jednotka musela poradiť ešte predtým, ako do ulíc vyšli tisícky poľnohospodárov v centre Prahy. Na sociálnych sieťach sa vyhrážal, že sa k protestujúcim pridá a pôjde s nimi na Úrad českej vlády.

Na rozdiel od farmárov, ktorí sľubovali nenásilné protesty, si tento muž vzal so sebou samopal. "Kriminalisti tohto muža zadržali. Pri domovej prehliadke našli samopal, vzor 58, ktorý nevlastnil legálne. Taktiež objavili zásobníky plné ostrých nábojov," informoval hovorca polície.

Muž skončil v policajnej cele a je podozrivý hneď z niekoľkých trestných činov. "V prípade odsúdenia mu hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami," konštatoval hovorca polície. Súd schválil väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy