Jasno
17°
Bratislava
Navaľného matka žiada Vladimira Putina o vydanie synovho tela
Zdielať na

Navaľného matka žiada Vladimira Putina o vydanie synovho tela

MOSKVA / Ľudmila Navaľná, matka zosnulého ruského opozičného politika, poslala ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi video, ktorom ho žiada o vydanie tela svojho syna, ktorý zomrel v piatok (16. 2.) vo väznici na severe Ruska. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Navaľná v približne minútovom videu stojí pred trestaneckou kolóniou IK-3 za polárnym kruhom, kde si Navaľnyj odpykával dlhoročný trest odňatia slobody. "Žiadam vás, Vladimir Putin, pretože riešenie tohto problému závisí jedine od vás. Dovoľte mi vidieť svojho syna. Žiadam okamžité vydanie Alexejovho tela, aby som ho mohla pochovať ako človeka," uviedla.

Francúzsko z utorok žiadalo nezávislé a hĺbkové vyšetrovanie smrti ruského opozičného politika. Takisto uviedlo, že si v tejto súvislosti v pondelok predvolalo ruského veľvyslanca v Paríži.

Navaľnyj bol jedným z najvýraznejších kritikov Kremľa. Podľa ruských úradov zomrel v piatok v trestaneckej kolónii IK-3 za polárnym kruhom. Mal 47 rokov.

Väzenská služba uviedla, že odsúdenému politikovi prišlo po vychádzke nevoľno a takmer okamžite stratil vedomie. Jeho rodina a spolupracovníci uvádzajú, že nemajú informácie o tom, kde sa nachádza jeho telo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy