Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vyšetrovateľ predvolal Roberta Kaliňáka pre kauzu poľovníckej chaty: Čo povedal po výsluchu?
Zdielať na

Vyšetrovateľ predvolal Roberta Kaliňáka pre kauzu poľovníckej chaty: Čo povedal po výsluchu?

BRATISLAVA / Najskôr podozriví a teraz poškodení. Reč je o politikoch, advokátoch a podnikateľoch, ktorí sa stretávali na poľovníckej chate v Čifároch. Na uniknutých záznamoch hovorili o aktuálnych témach vrátane stratégie, akým spôsobom zabrániť potrestaniu im blízkych ľudí. Pripomeňme, že vyšetrovateľ, ktorý mal prípad na starosti, teraz čelí obvineniu.

V utorok (20. 2.) krátko po 9. hodine ráno Robert Kaliňák vystúpil pred Úradom inšpekčnej služby v Bratislave. Vyšetrovateľ ho predvolal ako poškodeného v kauze poľovníckej chaty. "Tí ľudia porušovali zákon a zneužívali svoju právomoc," uviedol minister obrany SR Robert Kaliňák.

Z úst Pavla Gašpara, čerstvého nominanta na šéfa SIS a syna bývalého policajného prezidenta, odzneli na chate na adresu Róberta Kaliňáka tvrdé slová. Gašpar mladší chcel napríklad terajšiemu ministrovi zapichnúť vidličku do čela. "Veď o toto práve ide. Túto snahu celý čas mali, aby vyprovokovali nejakým spôsobom rozpor," povedal Kaliňák.

Pozrite si, čo povedal Robert Kaliňák po výsluchu:

Ako druhý prišiel na výsluch okolo obeda Pavol Gašpar. Pred vyšetrovateľom strávil niekoľko hodín. "Jedná sa o nezákonné konanie - podľa mňa nielen samotného vyšetrovateľa, ale aj operatívnych pracovníkov. Len na základe troch - dnes sa dá konštatovať - vymyslených úradných záznamov začaté trestné stíhanie vo veci a následne vydaný príkaz na vykonanie týchto obrazovo-zvukových záznamov," uviedol Pavol Gašpar, štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti SR.

Roman Kvasnica, advokát vyšetrovateľa Martina Juhása, považuje celé obvinenie za nezmysel. "Podľa môjho názoru bol jeho postup v súlade so zákonom, čo nakoniec potvrdil aj súd, ktorý o tom rozhodoval a ten medzičlánok medzi Martinom Juhásom a súdom bola okresná prokuratúra v Leviciach," vyhlásil Kvasnica.

Pozrite si vyjadrenie Romana Kvasnicu, advokáta Martina Juhása:

V kauze je okrem Kaliňáka a Gašpara mladšieho poškodený aj premiér Fico či advokát Marek Para. "K danému prípadu môžeme v tejto chvíli potvrdiť, že vyšetrovateľ Inšpekčnej služby ministerstva vnútra aktívne vykonáva úkony smerujúce k ukončeniu vyšetrovania," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

Pozrite si rozhovor s Robertom Kaliňákom pred výsluchom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy