Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V centre Bratislavy zasahovala NAKA. Auto obkľúčilo ozbrojené komando
Zdielať na

V centre Bratislavy zasahovala NAKA. Auto obkľúčilo ozbrojené komando

BRATISLAVA / NAKA v utorok 20. februára vo veľkom zasahovala na viacerých miestach v hlavnom meste, ale aj v priľahlých obciach pri Bratislave. Od skorých ranných hodín kukláči zadržali niekoľko ľudí. Počas akcie niektoré podozrivé osoby zastavili priamo v premávke a vytiahli ich z áut von. Podľa informácií TV JOJ malo ísť o policajnú akciu zameranú na drogy. Informáciu ako prvý priniesol portál Startitup.

Národná kriminálna agentúra od rána zasahovala na Radlinského ulici v Bratislave, v blízkosti jednej z najväčších bratislavských križovatiek na Račianskom mýte. Krátko po štvrtej hodine nadránom sa niektorí obyvatelia ulice zobudili na hluk pod ich oknami. Vystrašili ich hlasné výkriky a muži so zbraňami v rukách.

"Medzi štvrtou - piatou už začal taký hluk. My sme sa najprv zľakli, že ide o nejakých opilcov. To nebola taká normálna hádka, ale to bolo ako nejaký teroristický útok. Potom som videla, že už tu svietia policajné blikačky, sanitky som počula, tak som si už dovolila vykuknúť z okna. Videla som, ako zatýkali jedného alebo dvoch mužov," opísala akciu obyvateľka ulice Viktória.

VIDEO: Pozrite si zábery zo zásahu NAKA v hlavnom meste

​Pravdepodobne jeden zo zadržaných mužov nerešpektoval výzvu policajtov a tí museli použiť donucovacie prostriedky. "Policajný zbor SR požiadal o súčinnosť Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. Na Radlinského ulicu sme vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá na mieste ošetrila 46-ročného muža s povrchovým poranením hlavy. Stav pacienta si nevyžiadal jeho prevoz do nemocnice," informoval Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS. Podozrivý muž evidentne nechcel veľmi s kukláčmi spolupracovať, preto mu nasadili putá aj na nohy - takzvaného medveďa.

Podľa informácií TV JOJ sa policajti počas dňa zamerali na drogy. A to nie len v Bratislave, ale aj o pár kilometrov ďalej. Medzi zadržanými sú aj cudzinci.

NAKA zasahovala na viacerých miestach

Rovnako ako v Bratislave, aj v Šamoríne vystrašil obyvateľov hluk približne okolo štvrtej - piatej hodiny ráno. V jednom z bytov na Čilistovskej ceste, na prvom poschodí museli kukláči vyraziť pri zásahu dvere. Majiteľ im neotváral. Susedia boli zo zásahu prekvapení, podľa nich to bol veľmi milý muž. To, že aj počas tejto policajnej akcie išlo pravdepodobne o drogy, pre TV JOJ povedala jedna z obyvateliek bytovky.

Predpoludním policajti zasahovali aj na Štefánikovej ulici v Bratislave. Odstavili jedno luxusné auto. Posádka auta sa pravdepodobne nestihla ešte ani naraňajkovať a na ich "bundás kenyér - chlieb vo vajci" si museli nechať zájsť chuť. Skončil v policajných rukách s ďalšími zaistenými predmetmi z ruksaku.

​Krátko po zásahu neďaleko Hlavnej stanice, kukláči zasahovali na Kolárovej ulici v bratislavskom Starom meste. Vzhľadom na stále prebiehajúce procesné úkony nám polícia do uzávierky nemohla poskytnúť informácie k dnešným zásahom NAKA. "Ich cieľom je zadokumentovať páchanú trestnú činnosť. Bližšie informácie momentálne nie je možné poskytnúť, aby nedošlo k sťaženiu alebo zmareniu vyšetrovania. Viac informácii poskytneme hneď, ako to procesná situácia dovolí," informoval Roman Hájek, hovorca odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy