Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Monacké knieža Albert si vybral. Slováka...
Zdielať na

Monacké knieža Albert si vybral. Slováka...

Zdroj: Filip Kulisev

Filip Kulisev, Master QEP sa stal prvým slovenským fotografom, ktorý vystavuje svoje diela v Monackom kniežatstve. Výstavu Amazing Planet otvoril v týchto dňoch knieža Albert II, ktorý patrí k Filipovým dlhoročným obdivovateľom a bol aj autorom predslovu v jeho knihe 100 Divov. Pozrite si fotogalériu.

Potvrdzuje to aj fakt, že knieža Albert II bol na výstave namiesto plánovaných 15 minút viac ako hodinu. Výstava v Monaku je pre Filipa Kuliseva  už v poradí tretia v tomto roku.

„Je to pre mňa veľká česť, že mám možnosť vystavovať v Monaku, kde malo doteraz podobnú šancu len zopár umelcov“, zdôraznil Filip Kulisev.

Výstava Amazing Planet v Galerie des Pêcheurs pod Oceánografickým múzeom v Monaku potrvá do začiatku júna a je impulzom ďalšej spolupráce slovenského fotografa s nadáciou kniežaťa Alberta II, ktorá sa zameriava na podporu projektov zameraných na tri hlavné oblasti: klimatickú zmenu, ochranu biodiverzity a vody.

Filip Kulisev absolvoval viac 140 individuálnych výstav na Slovensku a v zahraničí. Je držiteľom certifikátu a najvyššieho titulu „Master QEP“ (Qualified European Professional Photographer).

Filip Kulisev je autorom troch kníh. Posledná z nich, Úžasná planéta, sa stala druhou najkrajšou fotografickou knihou Európy za rok 2010 v kategórii príroda. 

Filip Kulisev

Filip Kulisev

Filip Kulisev

Filip Kulisev

Filip Kulisev

Súvisiace články

Najčítanejšie správy