Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Maskovaní muži spustili streľbu pred strednou školou. O život prišli dvaja študenti
Zdielať na

Maskovaní muži spustili streľbu pred strednou školou. O život prišli dvaja študenti

CHICAGO / V uliciach Chicaga sa strieľalo. Maskovaní útočníci spustili paľbu na skupinku študentov, ktorým sa skončilo vyučovanie. Na zemi zostali ležať dvaja chlapci vo veku 16 a 17 rokov. Policajti uzavreli okolie školy a po aktéroch streľby pátrajú.

​Pár minút po dvanástej sa ozvali v rušnej časti Chicaga výstrely. Lietajúce guľky zasiahli dvoch tínedžerov, ktorí práve vyšli z budovy strednej školy. "Počuli sme, že dvaja ľudia boli postrelení. Potom nás zamkli do tried," opísala jedna zo študentiek. 

Jedným zo svedkov streľby bol ochrankár, ktorý stál pri vchode do kaviarne. V tej bola zapnutá televízia s kriminálnym seriálom a tak streľbu spočiatku ignoroval. "Sedel som a počul 8 až 10 rán, videl som ľudí utekať, tak som sa zodvihol a pozrel von, na zemi ležali dve deti," ozrejmil Kevin Watson, pracovník bezpečnostnej služby.

Polícia už potvrdila, že išlo o študentov štátnej strednej školy. Zranených previezli v kritickom stave do nemocnice, kde neskôr zomreli. "Pozerali sme sa z okna. Počuli sme výstrely alebo niečo také," uviedla jedna z obyvateliek. 

Podľa výpovedí, ktoré získali vyšetrovatelia, strelci spustili paľbu na skupinu študentov z idúceho auta. Polícia po útočníkoch pátra. "Vždy, keď sa niečo také stane, je nesmierna tragédia pre rodiny a tých, čo trpia následkami. Je to tragédia bez ohľadu na to, kde sa to stane," uviedol Jon Hein, šéf Polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy