Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Poškodené autá aj popadané stromy: Víchrica narobila škody v hlavnom meste
Zdielať na

Poškodené autá aj popadané stromy: Víchrica narobila škody v hlavnom meste

BRATISLAVA / Zničené autá a strechy či potrhané billboardy alebo zničené oplotenia - to je len časť z toho, s čím sa museli popasovať hasiči v hlavnom meste. Silný vietor až víchrica narobili mnohé problémy aj v doprave a haprovala aj elektrina.

Popadané časti strechy, konáre, ktoré zničili školu v rekonštrukcii či potrhané billboardy alebo zničené oplotenia. To je len časť z toho s čím sa museli popasovať hasiči v hlavnom meste. Veterná smršť, ktorá sa prehnala Bratislavou, za sebou zanechala následky. Niektorí si to však ani len nevšimli a v čase, kedy hrozil pád konárov, sa rozhodli vyjsť na Kolibu.

Meškajúce vlaky a stovky domácností bez elektriny

Silný vietor až víchrica narobili mnohé problémy. Okrem popadaných stromov, vietor strhol aj strechu na bývalej škôlke v bratislavskom Ružinove. Problémy ale boli aj s dopravou, a to najmä meškajúcimi vlakmi. Okrem toho haprovala aj elektrina. V hlavnom meste bol dokonca dokonca vyhlásený mimoriadny stav a stovky domácností bez elektriny.

Situáciu v doprave sledovala redaktorka TV JOJ Miroslava Štrbáková Urbanovičová:

Silný vietor spôsobil v Bratislave škody najmä na vozidlách

​V druhom bratislavskom okrese došlo na Štefunkovej ulici v dôsledku silného vetra k pohybu vozidla, ktoré nebolo zaistené ručnou brzdou a narazilo do stromu. "Na Komárnickej ulici poškodil vplyvom silného vetra veľkokapacitný odpadkový kôš na kolieskach zaparkované vozidlo," priblížil hovorca. Na Zelinárskej ulici poškodilo zaparkované vozidlá prenosné WC. Na Narcisovej ulici poškodil vozidlá stavebný materiál zo strechy.

Na Račianskej ulici došlo k uvoľneniu veľkorozmerného billboardu, pri ktorom hrozilo jeho zrútenie na električkovú trať. "V blízkosti Račianskeho mýta došlo vplyvom silného vetra k uvoľneniu časti verejného osvetlenia, na Vihorlatskej ulici došlo k poškodeniu laku na viacerých vozidlách predmetmi zo smetných nádob," doplnil.

​Uvoľnený materiál zo strechy ohrozoval chodcov a vozidlá na Hálovej ulici v Petržalke. V blízkosti Romanovej ulice ohrozovali vozidlá uvoľnené lampy verejného osvetlenia. "V blízkosti Smolenickej ulice došlo k uvoľneniu smetných nádob vplyvom vetra, ktoré poškodili zaparkované vozidla," dodal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy