Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž, ktorý v lese napadol ľudí sekerou, sa priznal ku vražde
Zdielať na

Muž, ktorý v lese napadol ľudí sekerou, sa priznal ku vražde

PRAHA / Muž (23), ktorého pražská polícia zadržala v piatok 26. januára pre podozrenie z napadnutia ľudí v Kunratickom lese a z útoku sekerou na ženu v Hostaviciach, sa priznal aj k vražde muža, ktorého našla v týždni pri Kyjskom rybníku.

Podľa predbežného skúmania psychiatra muž nie je v súčasnosti schopný ďalších úkonov, preto nebol zatiaľ obvinený. Pre ČTK to povedala policajná hovorkyňa Eva Kropáčová. Polícia už krátko po zadržaní muža informovala, že ho podozrieva z napadnutia minimálne dvoch ľudí v Kunratickom lese a zo štvrtkového útoku na ženu, ktorá išla po uliciach v Hostaviciach s kočíkom. Súčasne policajti zisťovali, či to nemá súvislosť so štvrtkovým nálezom mŕtveho muža pri Kyjskom rybníku. Podľa nich totiž miesto nálezu bolo vzdušnou čiarou len asi 1,3 kilometra od miesta útoku sekerou.

​Súčasne policajti zisťovali, či to nemá súvislosť so štvrtkovým nálezom mŕtveho muža pri Kyjskom rybníku. "V priebehu výsluchu sa zadržaný 23-ročný muž priznal k napadnutiu v Kunratickom lese, napadnutiu ženy s kočíkom a k vražde pri Kyjskom rybníku," uviedla dnes policajná hovorkyňa. Muž podľa predbežných zistení psychiatra nie je v súčasnosti príčetný, preto zatiaľ nebol obvinený. Útočník má pestrú kriminálnu minulosť, ale nikdy nezaútočil s cieľom niekoho zabiť.

Po piatkovom útoku v Kunratickom lese skončil v nemocnici 70-ročný muž s tržnými ranami na hlave a pomliaždeninami. Druhý napadnutý bol podľa polície ošetrený na mieste. O deň skôr previezli záchranári do nemocnice zhruba 30-ročnú ženu, ktorú útočník napadol v Hostaviciach. Utrpela tiež poranenia hlavy, ktorá bola podľa záchranárov ale mimo ohrozenia života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy