Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž napadol sekerou ľudí v lese. Polícia zadržala podozrivého
Zdielať na

Muž napadol sekerou ľudí v lese. Polícia zadržala podozrivého

PRAHA / Pražská polícia chytila nebezpečného útočníka. Podľa nich má na svojom konte vraždu, útok sekerou a napadnutie niekoľkých ľudí v lesoparku i na okraji mesta. Hrozí mu až doživotný trest vo väzení.

​Pražskí policajti zadržali muža, ktorý je podozrivý z napadnutia viacerých ľudí v Kunratickom lese a z útoku sekerou na ženu v Hostaviciach, ktorý sa stal vo štvrtok 25. januára. Polícia to uviedla na sociálnej sieti." Policajti práve zadržali muža podozrivého z napadnutia niekoľkých ľudí v Kunratickom lese a ženy napadnuté sekerou v Hostaviciach," napísala polícia zhruba o 13.30 hodine.

Všetko sa začalo pri Kyjskom rybníku. Policajti tam prišli k telu mŕtveho muža, ktorý bol zavraždený. "Na základe súdnej pitvy a získaných dôkazov bol tento prípad kvalifikovaný ako vražda," uviedol Jan Daněk, hovorca pražskej polície. 

Spojitosť prípadov nevylučujú

Po menej ako hodine a pol, o necelé dva kilometre ďalej posekal neznámy útočník matku s kočíkom. "Došlo k útoku na ženu, ktorá išla po ulici s kočíkom. Neznámy páchateľ ju napadol sekerou a niekoľkokrát ju udrel do hlavy," informoval Daněk. "V starostlivosti sme mali 38-ročnú ženu s početnými poraneniami hlavy. Žena bola po celú dobu zásahu pri vedomí. Vzhľadom k charakteru poranení bola prevezená na traumatické oddelenie," informoval Karel Kirs, hovorca Záchrannej služby Praha. "V túto chvíľu nemôžeme potvrdiť ani vylúčiť, že tieto prípady majú spolu spojitosť, ale aj touto myšlienkou sa zaoberáme," dodal Daněk.

A do toho začala pátracia akcia v okolí Kunratického lesa, kde zrejme ten istý muž zaútočil na niekoľko ľudí. Vážne zranil dôchodca, ktorý si išiel zabehať. Policajná hovorkyňa Eva Kropáčová pre ČTK spresnila, že útočník v Kunratickom lese napadol minimálne dvoch ľudí. Jedným z napadnutých bol podľa záchranárov asi 70-ročný muž, ktorý mal otvorené poranenie hlavy.

Bol pri vedomí a počas prevozu do nemocnice mimo ohrozenia života. Nemocnica následne doplnila, že muž mal okrem tržných rán na hlave tiež pomliaždeniny. "Muž bol ošetrený a podstúpi ďalšie odborné vyšetrenia," uviedla nemocnica na sociálnej sieti. Druhý napadnutý bol podľa Kropáčovej ošetrený na mieste. Už dopoludnia polícia chytila útočníka. Recidivista (23) mal byť niekoľkokrát odsúdený za majetkovú trestnú činnosť. V týchto chvíľach je vypočúvaný. V prípade odsúdenia hrozí vrahovi až 15 rokov za mrežami alebo doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy