Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Desivé ráno na trati: Pri zrážke rýchlika s kamiónom sa zranilo 19 ľudí, rušňovodič zomrel
Zdielať na

Desivé ráno na trati: Pri zrážke rýchlika s kamiónom sa zranilo 19 ľudí, rušňovodič zomrel

PRAHA / Po tragickej nehode rýchlika InterCity Ostravan s nákladným autom na železničnom priecestí v Dolnej Lutyni v Ostravskom kraji zomrel rušňovodič a 19 ľudí sa zranilo. Následky nehody, ktorá sa stala v stredu 24. januára, odstraňujú hasiči. Na sociálnej sieti X to uviedla česká Správa železníc.

Premávka na železničnom koridore medzi mestami Bohumín a Karviná v Ostravskom kraji, kadiaľ jazdia aj spoje z ČR na Slovensko, by sa mala po jednej koľaji obnoviť až v sobotu. Na sociálnej sieti X to uviedla česká Správa železníc.  Diaľkové vlaky jazdia odklonom cez Havířov. "Predpoklad obmedzenia premávky na prvej koľaji bude v sobotu 27. januára. Obe koľaje sú silne poškodené. Sprevádzkovanie druhej koľaje sa predpokladá až v horizonte desať až 14 dní," napísala Správa železníc.

Nehoda sa podľa webu Novinky.cz stala pred 6. hodinou ráno na trati Ostrava - Žilina v úseku Bohumín - Dětmarovice. Polícia na sociálnej sieti uviedla, že vo vlaku cestovalo 60 ľudí. "Celkovo bolo zranených 19 osôb, jedna osoba nehodu neprežila. Evakuovaných bolo 49 osôb. Nehodu vyšetruje Traťová inšpekcia," uviedla neskôr Správa železníc.

​Podľa jej hovorcu Martina Kavku sa počas nehody vykoľajila lokomotíva a jeden vagón. Poškodené bolo aj trakčné vedenie. Premávka na koridore je zastavená. Prípad vyšetruje aj polícia. "Policajti v tejto chvíli miesto dokumentujú, zisťujú všetky informácie a okolnosti, ktoré súvisia s udalosťou... Začali sme úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbalosti," napísali na sieti X.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy