Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pád vojenského transportného lietadla v Rusku: Na palube bolo vyše 70 ľudí
Zdielať na

Pád vojenského transportného lietadla v Rusku: Na palube bolo vyše 70 ľudí

MOSKVA / Ruské vojenské transportné lietadlo s vyše 70 ľuďmi na palube sa v stredu 24. januára zrútilo v Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou. Oznámilo to ministerstvo obrany v Moskve, podľa ktorého stroj prevážal ukrajinských zajatcov. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a AFP.

Lietadlo Iliušin Il-76 sa zrútilo okolo 11.00 h moskovského času (9.00 h SEČ) počas "rutinného letu", uviedlo ruské ministerstvo obrany. Príčina zrútenia nebola bezprostredne jasná. "Na palube bolo 65 zajatých vojakov ukrajinskej armády prepravovaných do Belgorodskej oblasti na výmenu (zajatcov), šiesti členovia posádky a tri sprevádzajúce osoby," uviedlo ministerstvo.

Všetci ľudia na palube lietadla, ktorý sa zrútil v ruskej Belgorodskej oblasti zahynuli, napísal na telegrame tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov. Ich počet neuviedol.

Neoverené videá na sociálnych sieťach ukazujú veľké lietadlo údajne v Belgorodskej oblasti, ako naklonené na stranu padá na zem, a následne plamene po výbuchu.

Dvaja vysokopostavení ruskí zákonodarcovia bez poskytnutia dôkazov tvrdia, že lietadlo zostrelili rakety vypálené ukrajinskými silami, píše AP. Agentúra zároveň upozornila, že nedokázala okamžite potvrdiť, kto bol na palube havarovaného lietadla. Kyjev sa oficiálne k havárii bezprostredne nevyjadril.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy