Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Z rieky vytiahli mužské telo. Polícia zisťuje, či patrí nezvestnému tínedžerovi
Zdielať na

Z rieky vytiahli mužské telo. Polícia zisťuje, či patrí nezvestnému tínedžerovi

KOŠICE / V utorok 23. januára počas prehľadávania rieky Hornád našli policajti mužské telo. Vyšetrovatelia pracujú s verziou, že by mohlo ísť o nezvestného chlapca z Košíc.

Chlapec zmizol krátko pred Vianocami. "Druhý sviatok vianočný prijala polícia oznámenie o nezvestnosti 15-ročného chlapca z Košíc, ktorý bol naposledy videný 20.12.2023, kedy odišiel na neznáme miesto a odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu," informovala košická polícia na sociálnej sieti Koncom roka následne prijala polícia oznámenie o vniknutí do zaparkovaného vozidla v košickej mestskej časti Nad jazerom. "Po príchode na miesto bolo od tam prítomných osôb zistené, že od uvedeného vozidla mali po chodníku utekať 4 osoby smerom k rieke Hornád," uviedla polícia.

​Tri osoby priamo z rieky Hornád vytiahli policajti a poskytli im prvú pomoc. Štvrtá osoba v rieke ani v jej okolí nájdená nebola. "Podozrivé osoby uviedli, že 4. osobou, ktorá spolu s nimi skočila do rieky, bol nezvestný 15-ročný tínedžer, po ktorom polícia vyhlásila pátranie 26.12.2023, ihneď po prijatí oznámenia o nezvestnosti," priblížila polícia. 

Po nezvestnej osobe odvtedy pátrali policajti nielen na súši, ale aj vo vode, aj v súčinnosti s príslušníkmi HaZZ a ďalšími organizáciami a dobrovoľníkmi.  "Včera (23.1.) popoludní sa košickým policajným potápačom v spolupráci so špeciálnou záchrannou službou, ktorí vodný tok rieky Hornád prehľadávali na policajnom člne, podarilo nájsť telo osoby mužského pohlavia, nezistenej totožnosti a následne vytiahnuť z vody na breh," informovala krajská polícia.

Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. "Po ukončení obhliadky miesta udalosti a nevyhnutných prvotných procesných úkonov polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," doplnila polícia. Zároveň zdôraznila, že aby bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o telo nezvestného 15-ročného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy