Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Na letisku Haneda v Tokiu vzplanulo lietadlo, zomrelo 5 ľudí
Zdielať na

Na letisku Haneda v Tokiu vzplanulo lietadlo, zomrelo 5 ľudí

TOKIO / Požiar v utorok 2. januára zachvátil lietadlo spoločnosti Japan Airlines na pristávacej dráhe na letisku Haneda v japonskej metropole Tokio. Na palube bolo zhruba 400 cestujúcich a členov posádky. Všetkých cestujúcich sa podarilo evakuovať, päť členov posádky pri nehode prišlo o život. Informovala agentúra Kjódó s odvolaním sa na hovorcu aerolínií.

Lietadlo Airbus A350-900 spoločnosti Japan Airlines zachvátil dnes na letisku Haneda v japonskej metropole Tokiu požiar, keď sa po pristátí zrazilo s lietadlom pobrežnej stráže. Na palube bolo zhruba 379 cestujúcich a členovia posádky. Všetkých sa podarilo evakuovať, informovala agentúra Kjódó s odvolaním sa na hovorcu aerolínií. Päť zo šiestich členov posádky lietadla pobrežnej stráže ale zahynulo. Najmenej 17 cestujúcich sa zranilo. 

Lietadlo sa chystalo doručiť humanitárnu pomoc

Japonská verejnoprávna televízia NHK odvysielala zábery na plamene vychádzajúce z boku lietadla spoločnosti Japan Airlines idúceho po pristávacej dráhe. Podľa hovorcu Japan Airlines bol požiarom postihnutý let 516 z mesta Čitose na ostrove Hokkaidó. Po zrážke začal horieť aj stroj pobrežnej stráže, ktorý sa chystal dopraviť pomoc pre ľudí postihnutých ničivým zemetrasením na polostrove Noto. Pilot je v poriadku.

Všetky pristávacie dráhy na letisku Haneda, ktoré patria k najvyťaženejším v Japonsku, boli uzavreté. Na hasenie požiaru na tokijskom letisku nasadili podľa NHK až 70 hasičských vozidiel. Japonsko nezažilo vážnejšiu leteckú nehodu už niekoľko desaťročí. Tou najhoršou doteraz bola havária Boeingu 747 na linke z Tokia do Osaky v roku 1985. Na palube sa nachádzalo 524 ľudí, prežili len štyria.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy