Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dcéra rodičov, ktorých uniesli teroristi z Hamasu: Dúfa, že jej rodičia žijú a prežijú
Zdielať na

Dcéra rodičov, ktorých uniesli teroristi z Hamasu: Dúfa, že jej rodičia žijú a prežijú

GAZA / Nevie, čo je s jej chorou mamou ani s otcom. Len dúfa, že sú nažive a prežijú ako rukojemníci islamistov z Hamasu. Ella Ben Eri prežila zabíjanie izraelských civilistov teroristami v kibuci Beer. Vo vyvraždenej osade sa s ňou rozprával náš reportér Rasto Striško. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

​Ella BenEmi sa prehrabávala v ruinách jej rodičovského domu. Hľadala fotografie svojej mamy a otca. "Moju sestru našťastie neuniesli. Nebola doma," povedala, zatiaľ čo ukazovala fotografiu sestry. 

7. októbra ráno, keď na osadu Beeri v pohraničí zaútočili teroristi, boli jej rodičia doma. "Keď sa začalo bombardovanie, bola som vo svojom byte, ktorý nie je odtiaľto ďaleko," dodala. "Mysleli sme si, hovorili sme si, že je to bežné. Ale potom o hodinu neskôr mi kamarát povedal, že uvidel teroristov. Na motorkách so zbraňami, ako vošli do kibucu." To, čo prežili, Rasťovi Striškovi Ela rozpovedala na poschodí domu. Čo sa v dome deje sa dozvedela od otca z SMS správy. "Otec mi napísal, že vošli do ich domu. To bolo asi po troch hodinách od začiatku všetkého. Neskôr napísal, že začali kričať a všetko ničiť. Tak, ako to tu vidieť," opísala.

O hodinu neskôr dostala od otca správu, z ktorej sa takmer zrútila. "Neskôr už len napísal, že sa teroristi dostali do ich krytu a zobrali ich. Môjho otca aj mamu." Ela má ako dôkaz o únose svojich rodičov video, ktoré sa o pár hodín objavilo na sociálnych sieťach. "Na videu môžete vidieť moju mamu, ako odchádza z kibucu. A ako ju pritom drží niekoľko teroristov. Ako s nimi kráča k autu a ako ju niekam berú. Neviem kam. Ani neviem, či je nažive alebo nie," opísala strhujúce video. Ešte predtým našla na internete fotografiu jej otca, ako ho tiež vedu neznámi muži na neznáme miesto.

Jej otec je jeden z tých, ktorý prežil a pomohol prežiť aj iným zrejme preto, že s teroristami dokázal komunikovať. "Verím, že naša vláda a naša armáda robí všetko pre našu bezpečnosť a skúšajú to. Ale je tu veľa unesených ľudí, viac ako 200, čiže to bude veľmi ťažké priniesť všetkých naspäť domov," povedala Ella, dcéra rukojemníkov Hamasu. Fotky rodičov a video s teroristami je posledné, čo jej po rodičoch zostal z osudného rána.

Celý rozhovor si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy