Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prezident Herzog: Začína to Izraelom, začína to Židmi. Tam to ale neskončí, na rade bude Európa
Zdielať na

Prezident Herzog: Začína to Izraelom, začína to Židmi. Tam to ale neskončí, na rade bude Európa

IZRAEL / Prezident Isaac Herzog sa v utorok 31. októbra stretol s lídrami Európskej židovskej komunity na čele s predsedom Európskeho židovského kongresu Arielom Muzicantom.

Prezident Herzog na svojom stretnutí vyjadril vážne znepokojenie nad výrazným nárastom antisemitizmu v Európe na celom svete. "Toto je posolstvo, ktoré treba počuť nahlas a jasne. Keď hovoria od rieky k moru, myslia tým bez Židov. Keď demonštrujú na univerzitách proti Izraelu - myslia bez Židov. Keď kritizujú Izrael, ktorý bojuje na obranu svojho ľudu a bojuje proti najbrutálnejšiemu útoku, aký ľudstvo zažilo v poslednej generácii - nemajú na mysli žiadnych Židov," uviedol.

​Doplnil, že to je boj nielen proti Izraelu. "Je to boj proti antisemitom na celom svete a my sme tu na to, aby sme posilnili našich bratov a sestry zo židovských komunít po celom svete, aby sme im ukázali solidaritu, pretože sme v tom všetci spolu," zdôraznil.

Herzog vyjadril podporu židovským komunitám. "Podporujeme židovské komunity. Vyzývame svetových lídrov a vedenie každého štátu, aby zabezpečili, že Židia budú chránení a bránení a že boj proti antisemitizmu bude pokrytý vo všetkých vrstvách právneho systému a systému presadzovania práva, aby Židia neboli zranení," uviedol.

Podľa prezidenta si Hamas, Al-Kájda a ISIS želajú vykázať nás všetkých z povrchu Zeme. "Začína to Izraelom, začína to Židmi. Tam to nikdy neskončí. Na rade bude Európa. A to je dôvod, prečo vedieme bitku v mene celého sveta," uzavrel Herzog.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy