Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pacienta prehlásili za mŕtveho a zavolali jeho rodine. O pár hodín neskôr sa ale prebral
Zdielať na

Pacienta prehlásili za mŕtveho a zavolali jeho rodine. O pár hodín neskôr sa ale prebral

Zdroj: Camilo Jimenez/Unsplash

DARLINGTON / Robiť predčasné závery sa naozaj nevypláca. Presvedčili sa o tom aj anglickí záchranári, ktorí cestou do nemocnice vyhlásili pacienta za mŕtveho. Ten sa ale neskôr v nemocnici prebral. Informoval o tom portál TN.cz.

Pri prevoze do nemocnice mal pacient podľa záchranárov z britskej Severovýchodnej ambulantnej služby (NEAS) zomrieť. V nemocnici v Darlingtone ho tak podľa portálu TN.cz už lekári neošetrovali a pacientovu rodinu informovali o jeho skone.

O pár hodín neskôr sa ale všetko zmenilo. Zdanlivo mŕtvy pacient sa totiž podľa portálu Northern Echo prebral. Aby túto trápnu situáciu vysvetlila, nemocnica musela jeho rodinu opäť kontaktovať. "Akonáhle sme sa o tom dozvedeli, kontaktovali sme rodinu pacienta. Veľmi sa ospravedlňujeme za tieseň, ktorú sme spôsobili," uviedol podľa portálu The Guardian riaditeľ NEAS Andrew Hodge. 

NEAS už začala vyšetrovanie, ktoré má vysvetliť dôvod celého incidentu. Nejde však o prvý takýto prípad. 17-ročné dievča, ktoré našli záchranári bezvládne v lesíku blízko jej domova mali podľa správy záchranári na mieste vyhlásiť za mŕtvu bez toho, aby sa pokúsili o prvú pomoc. Dievča na rozdiel od pacienta z Darlingtonu nemalo šťastie a zomrelo, pripomenul portál Daily Mail.

Dramatickú jazdu sanitkou zažil aj pacient pri prevoze do Českej republiky

Veľmi dramatickú jazdu sanitkou zažil pacient, ktorého prevážali zo Slovenska na špecializované pracovisko do Prahy. Slovenská sanitka potrebovala nutne prejsť s pacientom po transplantácii orgánov, ale uviazla v ranných kolónach. Viac sa dozviete vo videu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy