Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pestovateľov marihuany čaká vysoký trest. Kukláči zasiahli priamo do zeleného
Zdielať na

Pestovateľov marihuany čaká vysoký trest. Kukláči zasiahli priamo do zeleného

PRAHA / Marihuanu pestovali vo veľkom, ale už viac nebudú. V putách skončilo 11 ľudí, ktorým hrozia vysoké tresty. Ich pestovateľskú kariéru ukončili českí policajti.

Dve rôzne pátracie akcie, pri oboch kukláči zasiahli do čierneho. Alebo skôr do zeleného. Vo veľkofarme našli okolo 1200 konope a 14 kilogramov už usušenej drogy. Materiál mal skončiť v zahraničí, hlavne na východ od republiky. "Počas dvoch realizácií zadržali kriminalisti 2 Čechov a 9 cudzincov, ktorí pestovali konope. Podľa prvotných vyšetrení malo vypestované konope končiť mimo územia našej republiky," ozrejmil Pavel Truxa, hovorca polície.

V putách skončilo deväť cudzincov a dvaja Češi, zatknutí byli nielen pestovatelia ale i organizátori celého obchodu. Zadržaných bolo 300 gramov hašiša a celé vybavenie pestovateľstva, také sfalšované cudzojazyčné doklady.

"Po zadržaní dvoch Čechov nasledovali 3 domové prehliadky, pri ktorých policajti zaistili viac než 170 rastlín konope, okolo 4 kilogramov sušiny, 100 000 českých korún v hotovosti a veľmi dobre vybavenú vnútornú miestnosť na pestovanie," dodal Truxa.

Obe pestovateľské stany našli kriminalisti dômyselne ukrytých v rodinných domoch na okraji Prahy, na celý gang súd povolil uvalenie väzby. "4-denná rozsiahla realizácia skončila obvineným všetkých 9 cudzincov. Všetkým hrozí až 12 rokov trest odňatia slobody. Na všetkých 9 cudzincov uvalil súd väzbu," doplnil na záver Truxa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy