Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Muž odpálil výbušninu v policajnom aute. Jeho motív vás prekvapí
Zdielať na

Muž odpálil výbušninu v policajnom aute. Jeho motív vás prekvapí

Zdroj: Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

/ Až osem rokov väzenia hrozí mužovi, ktorý vo štvrtok 3. augusta odpálil podomácky vyrobenú výbušninu v zaparkovanom policajnom vozni v Aši v Českej republike. Uviedol to krajský policajný hovorca Jakub Kopřiva. Štyridsaťročný muž je vo väzbe, policajti ho obvinili z všeobecného ohrozenia a násilia proti orgánu verejnej moci.

​Auto parkoval pred miestnym obvodným oddelením polície. Muž umiestnil výbušninu pod kapotu, zapálil ju a ušiel. Policajti ho zadržali asi hodinu po výbuchu. Zadržaný zdôvodnil útok svojimi aktuálnymi osobnými problémami. "Výbuch poškodil kapotu služobného vozidla, motorovú časť, čelné sklo a palubnú dosku. K vozidlu boli po výbuchu okamžite privolaní hasiči, ktorí po svojom rýchlom príchode zabránili vzniku požiaru služobného automobilu," uviedol Kopřiva s tým, že detonácia poškodila tiež pravé predné dvere služobného vozidla nemeckej polície, ktoré stálo vedľa. 

Muž si dôsledok svojich činov uvedomoval

Explózia sa stala v zastavanej oblasti blízko panelových domov. "Muž si vzhľadom na svoje vzdelanie a skúsenosť s pyrotechnikou musel byť vedomý toho, že po prvotnom výbuchu môže dôjsť následne k výbuchu služobného vozidla, ale aj automobilov zaparkovaných vedľa neho a tým k ohrozeniu ľudí bývajúcich v blízkych panelových domoch," uviedol hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy