Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia! Mladá žena zomrela pri liposukcii
Zdielať na
Zahraničie

Tragédia! Mladá žena zomrela pri liposukcii

Zdroj: wikipedia.org/ilustračné

Počas zákroku dostala kŕče a lekári jej už nedokázali pomôcť

Dvadsaťsedemročná žena Liza C. zomrela nečakane počas operácie. "Všetky procedúry spojené s odstraňovaním tuku sa robia zásahom do tkanív. Najprv sa zmrazia časti tela. Operácia, ktorú mala Liza absolvovať mala mať štyri etapy." uviedla vo svojom stanovisku nemocnica.

"Pred každou druhou operáciou musí prejsť pacient terapeutickým vyšetrením. Procedúra neprinesie poškodenie len v tom prípade, ak je pacient zdravý," priblížili možné problémy.

Pacient tak musí absolvovať niekoľko vyšetrení a pre samotnú operáciu sú nevyhnutné potvrdenia, že je všetko v poriadku. Ak sa u pacienta preukáža hoci len malé prechladnutie, nie je možné ho operovať. Liza prišla 2. júna na kliniku so všetkými potvrdeniami a zaplatila za operáciu. Lekárov požiadala, aby ju operovali čo najskôr, pretože má naplánovanú dovolenku. Ponúkli jej teda, že ju môžu operovať hneď na druhý deň.

Pred samotným zákrokom určili všetky problematické miesta. Potom previedli lokálnu anestéziu a po nej laserovú lipolýzu. Liza sa začala cítiť zle a dostala kŕče, ktoré sa zdali ako epileptické. Lekári sa jej okamžite snažili pomôcť nepriamou masážou srdca, ale bolo to už márne. Neostávalo im už nič iné, len konštatovať  smrť. 

Ako sa zistilo, jej organizmus zrejme reagoval alergickou reakciou na jednu látku, ktorá sa dostala do krvi. Skutočnú príčinu smrti mladej ženy určí až súdna pitva.  

Informáciu priniesol portál Lifenews.ru

Zdielať na

Najčítanejšie správy