Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Obdivuje MacGyvera? Amputoval si ruku, aby prežil
Zdielať na

Obdivuje MacGyvera? Amputoval si ruku, aby prežil

Tri dni ostal uväznený v pivnici s rukou zaseknutou v peci.

Jonathan Metz pochádza z Connecticutu. Hororová situácia ho doviedla až k nemysliteľným rozhodnutiam - amputovať si ruku, aby sa zachránil. Keď s ňou začal, bol už tri dni uväznený v pivnici, kde sa snažil opraviť pec. Ľavú ruku však nestihol amputovať celú, kým jedenj z jeho znepokojených priateľov nekontaktoval políciu.

Záchranári amputáciu dokončili a Jonathana ihneď previezli do nemocnice. Tam ostali nad Jonathanovým počinom lekári stáť s otvorenými ústami. A s obdivom. Ľavú ruku mu síce už nedokázali pripojiť späť k telu, ale chystajú preňho protézu, s ktorou by sa mal dostať opäť do normálu.

REUTERS

"To, ako Jon celú tú situáciu vydržal, pripisujem jeho sile, zdatnosti a schopnosti premýšľať v krajných situáciách. Ja aj moji kolegovia sme boli fascinovaní týmto 31-ročným mužom, ktorý pil vodu z boilera, aby prežil," povedal s obdivom lekár Scott Ellner.

"Absolútne nepremýšľam nad tým, že by som sa mal teraz kvôli jednej chýbajúcej ruke vzdať niečoho, čo mám rád. Ako napríklad softball, práca v lese, hra so psom. Nemám samozrejme veľké ilúzie, že to všetko pôjde ľahko, ale je to môj cieľ," dodal na tlačovej konferencii šokovaných novinárov samotný Jonathan Metz.

Najčítanejšie správy