Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zrútila sa 13-poschodová obytná budova. Na prízemí bol supermarket
Zdielať na

Zrútila sa 13-poschodová obytná budova. Na prízemí bol supermarket

ALEXANDRIA / K zrúteniu 13-poschodovej obytnej budovy došlo v pondelok 26. júna v egyptskom prístavnom meste Alexandria, uviedli tamojšie médiá.

Spravodajská stanica al-Arabíja zverejnila zábery, na ktorých bolo vidieť hasičov pred troskami v jednej z alexandrijských obytných štvrtí. Informácie o prípadných obetiach na životoch alebo zranených neboli bezprostredne známe, pod troskami ale uviazol bližšie neurčený počet osôb. Záchranné tímy na mieste odstraňovali trosky a pátrali po preživších. Egyptské médiá priniesli informácie, že sa na prízemí budovy nachádzal supermarket.

Guvernér Alexandrie Muhammad Šaríf spresnil, že na budove pred jej zrútením vznikla "vertikálna trhlina". Byty v budove boli využívané ako letné ubytovanie. Na výstavbu najvrchnejších poschodí podľa všetkého nebolo udelené žiadne povolenie. Medzičasom bol dokonca vydaný príkaz na ich odstránenie. V Egypte nie sú zrútenia budov ničím nezvyčajným.

V krajine sa každoročne vybuduje nespočetné množstvo stavieb bez povolenia, pričom stavitelia často porušia bezpečnostné i technické normy. Dôvodom je často aj nedostatočný dozor zo strany úradov. Egyptská vláda sa v uplynulých rokoch pokúsila intenzívnejšie zakročiť voči nelegálnym stavbám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy