Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Obžalovaný dostal 2. šancu. V rukách držal samopal a opitý chodil po meste
Zdielať na

Obžalovaný dostal 2. šancu. V rukách držal samopal a opitý chodil po meste

ČADCA / V polovici decembra minulého roka spôsobil dnes už 27-ročný Miroslav v Krásne nad Kysucou poriadny rozruch. V rukách držal samopal a opitý chodil po meste. Ľudia mali strach, a to až dovtedy, kým ho nespacifikovali kukláči.

​"Aj som sa trochu bála, lebo jeden prepad som už zažila a hovorím si, že ak sem ešte niekto so zbraňou nabehne, tak koniec sveta," vyjadril sa vtedy majiteľka pohostinstva Oľga. Bol opitý, v dychu mal viac ako dve promile alkoholu, doma sa pohádal s rodinou, rozbíjal zariadenie, vzal zbraň, ktorú mal nelegálne, a odišiel. "Počas pátrania bolo prijaté oznámenie, že muž so strelnou zbraňou smeruje k železničnej stanici," informovala v tom čase hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Na stanici si vraj sám chcel siahnuť na život, tam ho kukláči spacifikovali.

So zbraňou v ruke sa prechádzal po peróne a vyhrážal sa aj svojej bývalej priateľke. Za toto všetko mu hrozilo až osem rokov. Na súde si Miro sypal popol na hlavu, rodičom sa ospravedlnil, obžalobu aj samosudcu žiadal o zhovievavosť. Šesť mesiacov vo väzbe medzi kriminálnikmi mu vraj stačilo. Vrátiť sa tam nechcel. "Ako jeden z mála sa chopil času stráveného tam, rozmýšľal nad tým, čo bolo zlé v predošlom živote. Ja môžem povedať iba to, že mu verím, neboli to účelové vyjadrenia," uviedol obhajca obžalovaného Michal Duraj.

Prokurátor navrhoval tri roky za mrežami, sudca sa nakoniec priklonil na stranu návrhu obhajoby. Tá žiadala podmienečný trest. "Súd uložil obžalovanému podmienečný trest odňatia slobody vo výmere tri roky so skúšobnou dobou päť rokov s probačným dohľadom," povedal sudca Okresného súdu Žilina Michal Mravec. K bývalej partnerke sa nesmie priblížiť a nesmie s ňou ani komunikovať. Súd mu ale zakázal aj požívanie alkoholických nápojov.

"Je zrejmé, že mal nejaké problémy aj s alkoholom, ale pevne verím, že podmienečné odsúdenie bude mať nápravný účinok. Je to o tom, že dostal šancu," dodal Mravec. Prokurátor podal odvolanie, rozsudok tak nie je právoplatný a až do rozhodnutia druhostupňového súdu zostáva Miroslav vo väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy