Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Polícia obvinila muža, ktorý sa pohyboval po Krásne nad Kysucou so zbranou v ruke
Zdielať na

Polícia obvinila muža, ktorý sa pohyboval po Krásne nad Kysucou so zbranou v ruke

KRÁSNO NAD KYSUCOU / Muž, ktorý sa v utorok, 13. utorok, popoludní prechádzal po Krásne nad Kysucou so samopalom v ruke je už vo väzbe. 26/ročný Miro má teraz na krku viacero obvinení. Jedným z nich je aj nedovolené ozbrojovanie.

26-ročný Kysučan sa zrejme rozzúril, v rodičovskom dome začal rozbíjať zariadenie. Potom vzal zbraň a odišiel smerom k železničnej stanici, kde ho o pár hodín spacifikovali kukláči. "Expertíza potvrdila, že zbraň, ktorú mal muž v čase zadržania pri sebe, podlieha povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. "Trochu som sa bála, pretože som už jeden prepad zažila. Ak by tu niekto nabehol so zbraňou, tak by to bol koniec sveta," povedala majiteľka pohostinstva Oľga.

"Vyšetrovateľ obvinil 26-ročného Miroslava z prečinu a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Následne bolo vznesené obvinenie aj z prečinu nebezpečného vyhrážania," uviedla ďalej Gabriela Kremeňová. Miroslav sa mal vyhrážať svojej bývalej priateľke. V čase, keď ho kukláči zadržali, mal vypité. "Muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,13 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu," doplnila Kremeňová. Samopal, ktorý mal pri sebe, nebol jedinou zbraňou, ktorú mal Miro podľa polície vlastniť.

V rodičovskom dome zaistili policajti viacero nelegálne držaných zbraní aj streliva. Miroslava z policajnej cely predviedli pred sudkyňu Okresného súdu v Čadci a tá rozhodovala o väzbe. "Sudkyňa OS Čadca vzala obvineného do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie o vzatí do väzby je právoplatné," oznámila hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy