Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Po meste sa pohyboval agresívny a ozbrojený muž. Držiteľom zbrojného preukazu nebol
Zdielať na

Po meste sa pohyboval agresívny a ozbrojený muž. Držiteľom zbrojného preukazu nebol

KRÁSNO NAD KYSUCOU / V Krásne nad Kysucou mali rušno. V meste sa podvečer objavili ozbrojení kukláči v nepriestrelných vestách a množstvo policajtov. Hľadali muža, ktorý sa mal po meste prechádzať s puškou v ruke.

​"Trošku som sa bála, pretože jeden prepad som už zažila a ešte som si hovorila, že ak tu niekto so zbraňou nabehne, tak to bude koniec sveta," povedala majiteľka pohostinstva Oľga. "Bolo tu veľmi veľa policajných áut a aj kukláči. Že vraj naháňali nejakého chalana so samopalom," uviedol taxikár. Ľudia nemali takmer žiadne informácie o tom, čo sa v meste deje. Videli len po zuby ozbrojených a zamaskovaných policajtov s nepriestrelnými vestami. Kysučana začali hľadať po tom, čo na linku 158 okolo pol štvrtej popoludní zavolali jeho rodičia. Najskôr mal Miroslav v dome svojich rodičov rozbíjať zariadenie, následne z neho odišiel.

Čo sa v dome odohralo, zatiaľ nie je jasné. Zúrivého Mira ale videlo viacero svedkov a viacerí aj telefonovali na linku 158. "Počas pátrania bolo prijaté oznámenie od občana, že muž so strelnou zbraňou smeruje k železničnej stanici," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Miroslav sa mal s puškou v ruke prechádzať aj po peróne. Ľuďom, ktorí vystúpili z vlaku, nahnal poriadny strach. Obavy mali aj taxikári, ktorí bežne chodia po ľudí na stanicu. "Ja som mal tiež strach, radšej som sa zamykal. Človek nikdy nevie, kto mu nastúpi do auta. Vždy, keď prišiel nejaký zákazník, tak som sa pozeral, či to nie je on," vyjadril sa taxikár. Neskoro večer kukláči Mira spacifikovali na stanici, vtedy si obyvatelia Krásna nad Kysucou konečne vydýchli.

Miroslav nie je držiteľom zbrojného preukazu a v legálnej držbe nemá ani žiadnu zbraň. Tú, ktorú mal v ruke, mu odobrali a zaistili. Budú ju skúmať znalci. "Muž bol po zadržaní umiestnený do cely policajného zaistenia a aktuálne prebiehajú procesné úkony," doplnila Gabriela Kremeňová. Zo strany vyšetrovateľa zatiaľ žiadne obvinenie nepadlo. Čaká sa na výsledky kriminalistickej expertízy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy