Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Dramatický večer v nemocnici: Spadol výťah s 13 ľuďmi
Zdielať na

Dramatický večer v nemocnici: Spadol výťah s 13 ľuďmi

PRAHA / V pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka v nedeľu 25. júna podvečer spadol výťah z druhého poschodia do výťahovej šachty. Jedna žena si zlomila nohu, ostatní ľudia vyviazli bez zjavných zranení. V čase pádu išlo vo výťahu 13 ľudí, hoci maximálna kapacita je šesť osôb, povedal pre ČTK hovorca pražskej polície Ján Rybanský.

Podľa nemocnice boli medzi cestujúcimi aj štyri deti. Polícia prípad preveruje pre podozrenie zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Informácie o príčinách pádu bude chcieť od vedenia nemocnice minister zdravotníctva Vlastimil Válek v rátane opatrení, aby sa podobná situácia neopakovala. 

"V nedeľu 25. júna o 17:14 došlo k pádu výťahu z druhého poschodia v budove číslo 3. Vo výťahu, ktorého maximálna kapacita je šesť osôb, bolo v tom čase 13 osôb, z toho štyri deti. Všetci sú teraz v starostlivosti lekárov, nikto nie je v ohrození života," informovala nemocnica.

Hasiči pri zásahu zachránili 13 ľudí, z toho jedného zraneného odovzdali záchrannej službe. Zranila sa zhruba 70-ročná žena, ktorá si podľa záchranárov zlomila nohu a skončila na ortopédii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy