Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Desivý výbuch: 7 ľudí je v ohrození života, ďalších 9 vážne ranených
Zdielať na

Desivý výbuch: 7 ľudí je v ohrození života, ďalších 9 vážne ranených

PARÍŽ / Po výbuchu v centre Paríža a následnom zrútení budovy americkej hudobnej školy je sedem ľudí v ohrození života a ďalších deväť je vážne zranených, uviedli záchranári. Na mieste zasahuje 230 hasičov, plamene už sú pod kontrolou. Vedenie metropoly zriadilo krízovú jednotku pre koordináciu zásahu.

Požiar vypukol v historickom Piatom obvode Paríža známom aj ako Latinská štvrť. Úrady museli pre požiar evakuovať obyvateľov z okolitých budov a okolie uzavreli. "Výbuch bol mimoriadne prudký," uviedla starostka piateho parížskeho obvodu.

Jednu z dvoch osôb, ktoré boli nezvestné po stredajšom výbuchu v dome v centre Paríža, hasiči vyslobodili spod ruín polozrútenej budovy.
Pre spravodajský web France Info to uviedol námestník parížskej primátorky Emmanuel Grégoire, ktorý dodal, že nezvestná osoba bola nájdená v noci na štvrtok a momentálne je v nemocnici. Polícia vo štvrtok, 22. júna, uviedla, že po druhom nezvestnom sa naďalej pátra.

Zranených je 24 ľudí, z nich štyria sú vo vážnom stave. Polícia pôvodne informovala o 16 zranených. Príčina explózie zatiaľ nie je známa, miestni predstavitelia ale špekulujú o úniku plynu. Záchranári naďalej prehľadávajú trosky budovy. Šéf parížskej polície Laurent Nunez uviedol, že k výbuchu došlo v budove, v ktorej sídli súkromná škola Paris American Academy s výučbou módneho i interiérového dizajnu a výtvarného umenia.

Plamene sa nerozšírili na okolité budovy, ktorých obyvatelia boli evakuovaní. Výbuch ale narušil statiku susedných budov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy