Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dráma na jazere: Vo vode našli telá matky a dcéry
Zdielať na

Dráma na jazere: Vo vode našli telá matky a dcéry

BRUTY / 38-ročná mama sa utopila aj s 10-ročnou dcérou v jazere v obci Bruty. Žena sa tam išla aj s dcérkou okúpať ešte v utorok, 20. júna, popoludní. Vyzerá to tak, že dievčatko sa začalo topiť a mama ho chcela zachrániť. Príbuzní zistili, že ani v noci neboli doma, a preto zalarmovali pomoc. Telo mamy a dievčatka našili v stredu dopoludnia.

Mama troch detí išla s dcérou k vodnej nádrži ešte v utorok, 20. júna, okolo obeda. Mali so sebou aj psíka, ktorý sa večer vrátil domov sám a mokrý. To, že niečo nie je v poriadku, zistili príbuzní ráno a zalarmovali starostu.

Telo mamy s dcérou napokon starosta spozoroval na hladine jazera. Voda tu má hĺbku zhruba 4 metre. "Nechcel som si to pripustiť. Najprv som si myslel, že nejaké drevo pláva. Vedel som, že mama a dcéra majú blonďavé vlasy, a tak som vedel. No a  potom, keď som našiel aj topánky, tak mi to bolo jasné," ​uviedol Alexander Hubač, starosta obce Bruty. Telá boli od brehu asi 7 metrov, von ich dostali hasiči.

Dievčatko sa zrejme topilo a mama ho chcela zachrániť. Na brehu sú kocky betónu, ktoré sú dosť šmykľavé. Zostali tam len topánky a vôdzka pre psa. "Malá bola vyzlečená, asi išla do vody a sa pošmykla, tu je šmykľavá plocha. Mama asi skočila za ňou, bola v šatách," doplnil starosta. Podľa príbuzných sa pod túto tragédiu podpísalo zrejme aj to, že mama s dcérou plávať nevedeli. 

Nebohá mama Angelika má ešte 3 ročnú dcéru a 17 ročného syna. Pracovala v obci, spolu s dcérkou Amandou budú všetkým chýbať. Celá obec bude smútiť

Súvisiace články

Najčítanejšie správy