Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Susedské spory skončili rodinnou tragédiou. Zomrelo 11-ročné dievča
Zdielať na

Susedské spory skončili rodinnou tragédiou. Zomrelo 11-ročné dievča

PLONEVEZ DU FAOU / 27-ročný Holanďan je podozrivý, že v Bretani na západe Francúzska zastrelil 11-ročné dievča z Británie hrajúce sa v záhrade pri dome, ktorý patrí jej rodičom. Zranenia utrpel aj jej otec a matka. Britský list The Guardian píše, že možným motívom útoku môžu byť susedské spory o pozemok.

Britská rodina v dedine Plonévez-du-Faou neďaleko Brestu večer grilovala na záhrade, keď sa tam objavil muž so zbraňou a niekoľkokrát vystrelil. 11-ročné dievča zomrelo na mieste, jej otca strelec zasiahol do hlavy a je v kritickom stave. Matka je tiež zranená, no podľa prokurátorky Carine Halleyovej nie je v ohrození života. Mladšej dcére manželského páru sa podarilo utiecť k susedom a zavolať pomoc.

Halleyová uviedla, že polícia v súvislosti s týmto prípadom zadržala 71-ročného muža z Holandska, ktorý tiež žije v Plonévez-du-Faou. Na výsluch išla tiež jeho žena. Úrady útok vyšetrujú ako vraždu maloletého človeka a pokus o vraždu.

Podľa francúzskych médií mala britská rodina so susedmi už niekoľko rokov spory kvôli kusu krajiny medzi ich pozemkami, presný motív streľby však zatiaľ známy nie je, povedala Halleyová. Muž z Holandska sa vraj tiež sťažoval na to, že je britská rodina hlučná.

Útok sa stal len krátko po tom, ako sýrsky utečenec v Annecy na východe Francúzska v parku na brehu jazera pobodal štyri deti a dvoch dospelých. Jednou z napadnutých je 3-ročné dievča z Británie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy