Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Cyklistka, ktorú zrazil vodič dodávky a ušiel, sa opäť postavila na nohy
Zdielať na

Cyklistka, ktorú zrazil vodič dodávky a ušiel, sa opäť postavila na nohy

NOVÉ ZÁMKY / Mladá žena, ktorú spätným zrkadlom zrazil vodič bielej dodávky, sa vďaka lekárom z Nových Zámkov opäť postavila na nohy. Erika vraví, že sa už teší na bicykel. Po vodičovi policajti stále pátrajú.

"Skoro každý deň som chodila na bicykli do práce. Keďže mám sedavú prácu, bol to mentálny detox po práci," priblížila Erika Cserepesova, zrazená cyklistka. 36-ročná Erika 1. apríla už domov neprišla. Medzi Pribetou a Bajčom ju večer spätným zrkadlom zrazil z bicykla dodnes neznámy vodič. V priekope ju po daždivej noci našiel náhodný okoloidúci až na druhý deň ráno. "Vždy je väčšia šanca, keď je skorý zásah. Tá kinetická energia, ktorá sa vstrebe do organizmu, vážne poškodí množstvo systémov," uviedol Štefan Krbila, primár Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP v Nových Zámkoch.

​Erika utrpela ťažkú polytraumu, náraz poškodil hrudník, vnútorné orgány, panvu i tvár. "Bola v ohrození života s nutnosťou umelej pľúcnej ventilácie," uviedol Krbila. "Tým, že jej nebola poskytnutá prvá pomoc priamo na mieste, ale došlo k odkladu niekoľko hodín, prišla podchladená, kvôli čomu jej zlyhávali obličky a bolo ju potrebné napojiť na dialýzu," doplnil Karol Hajnovič, riaditeľ FNsP v Nových Zámkoch.

Po 53 dňoch na oddelení intenzívnej medicíny začala cvičiť na rehabilitácii. V novozámockej nemocnici sa postavila na nohy a začala rozprávať. "Mám to operované zvnútra. Nemám jazvy, ale pribudlo tam 22 skrutiek v čeľusti. Našťastie som sa zbavila prístrojov, takže teraz fungujem kvázi normálne," opísala Erika. "Mala náročnejšie dni a noci, kedy to nebolo úplne jasné, ale o to viac sa tešíme, že sa to takto podarilo," doplnil Hajnovič.

​Mladá žena, ktorá od začiatku prekvapovala bezbrehým optimizmom aj v nemocnici, na vodiča bielej dodávky s čiernymi spätnými zrkadlami nemá ťažké srdce. "Ja som vôbec necítila ani nenávisť, alebo potrebu nejakej "pomsty", lebo aj tak by som s tým nič nespravila," uviedla Erika. Doplnila ale, že trošku ľutuje, že sa neozval.

"Pátranie po vodičovi a vozidle naďalej prebieha," informovala Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Erika vraví, že sa už teší na bicykel. "Už veľmi čakám na ten moment, keď môžem nasadnúť na bicykel," uzavrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy