Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Podvodníci chceli obrať seniora o 15-tisíc eur. Zachránila ho kuriózna náhoda
Zdielať na

Podvodníci chceli obrať seniora o 15-tisíc eur. Zachránila ho kuriózna náhoda

PREŠOV / Podvodníci takmer obrali 88-ročného dôchodcu o 15-tisíc eur. Tradičnou historkou o nehode syna ho vylákali s peniazmi z domu. O hotovosť neprišiel len vďaka viacerým náhodám.

Podvodníci, ktorí si za svoje obete vyberajú bezbranných seniorov, sa neštítia ničoho. Z domu vylákali človeka, ktorý viac ako 4 roky nevyšiel ďalej ako po bránku po poštu. 

S historkou, že ich syn spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej zrazil malé dievčatko, a aby sa vyhol problémom, ho dostali do takej emočnej situácie, že zbalil hotovosť prevyšujúcu 10-tisíc eur a na slovo počúval ich pokyny. "Oni ho cestou asi 18-krát kontaktovali," priblížil syn 88-ročného seniora.

Cestou mu dali pokyn, aby peniaze nechal na zemi a zakryl ich v tráve. To aj tak urobil a pokračoval v ceste ďalej. Starší pán ale nevie veľmi dobre ovládať mobilný telefón, čiže na konci hovoru musí zložiť druhá strana. To sa ale v tomto prípade nestalo, a tak senior - netušiaci, že je obeťou nekalých praktík - zachytil komunikáciu komplicov. "On počul, že choď po peniaze, tak sa vrátil a zobral peniaze," opísal syn.

Na to sa mu vybil telefón, a tak sa s hotovosťou vybral na ulicu s popisným číslom, ktoré mu predtým povedal hlas vydávajúci sa za policajta. Pred budovou však ostal neisto stáť, lebo tam nebolo žiadne oddelenie polície. Vtom si ho všimol práve rodinný známy, ktorý v tom čase ani netušil, že 88-ročný pán sa stal obeťou podvodníkov. "Vedel som, že sa nachádza tam, kde nebýva. To mi bolo čudné," opísal rodinný známy.

Tento prípad sa našťastie, aj vďaka niekoľkým náhodám, skončil so šťastným koncom. Polícia však varuje, že podvodníci sú čoraz viac vynaliezavejší. Preto by mali všetci viac dbať aj na komunikáciu a varovania svojich blízkych, ktorí by sa mohli stať ich obeťami. Len v prešovskom kraji od začiatku tohto roka evidujú 47 takýchto a podobných prípadov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy