Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ženu vyhlásili za mŕtvu. Následne sa zobudila na vlastnom pohrebe
Zdielať na

Ženu vyhlásili za mŕtvu. Následne sa zobudila na vlastnom pohrebe

EKVÁDOR / Na svojej vlastnej poslednej rozlúčke sa zobudila staršia žena v rakve a v súčasnosti sa lieči v tej istej nemocnici, ktorá ju dva dni pred smútočným obradom vyhlásila za mŕtvu. Informuje o tom agentúra AFP.

76-ročná Bella Montoyová sa zobudila na svojom vlastnom pohrebe. Z rakvy jej pomáhali vyjsť von 2 muži. Jej syn, Gilbert Balberán tvrdí, že žena po päťhodinovom smútočnom obrade búchala do steny rakvy rukou. Video je zverejnené na sociálnej sieti Twitter. Jej syn požiadal o rakvu pre chudobné rodiny, ako ju následne verejná nemocnica Martina Icazu vyhlásila v piatok za mŕtvu. "Dokonca nám dali aj úmrtný list," povedal Balberán.

Médiá v Ekvádore tento incident opisovali ako udalosť, v ktorej oslavovali "zmŕtvychvstanie" ženy. Montoyovú do nemocnice prijali s podozrením na infarkt. Zlyhalo jej srdce a nereagovala na oživovanie. Následne ju vyhlásili za mŕtvu. Rezort ministerstva zdravotníctva dodal, že prešetrí incidenta bude dohliadať na zdravotnú starostlivosť 76-ročnej ženy.

Jej syn uviedol, že svoju matku navštívil ešte v nedeľu. "Moja mama je na kyslíku. Jej srdce je stabilné," povedal Balberán.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy