Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zrazil cyklistku a ušiel. Žena v nemocnici bojuje o život
Zdielať na

Zrazil cyklistku a ušiel. Žena v nemocnici bojuje o život

BAJČ / 36-ročnú Eriku, ktorá ročne najazdila na bicykli 25-tisíc kilometrov, zrazil v piatok, 31. marca, večer v Komárňanskom okrese vodič bielej dodávky. Na mieste nezastavil a pokračoval v jazde. Žena v nemocnici bojuje o život a polícia pátra po vodičovi.

V sobotu, 1. apríla, našiel náhodný okoloidúci pri ceste v priekope medzi Pribetou a Bajčom zranenú ženu. O siedmej ráno. Nehýbala sa, ale dýchala. Kúsok opodiaľ jej bicykel. 36-ročná Erika na ňom mesačne najazdila viac ako 2-tisíc kilometrov. Nevedno presne o koľkej v piatok večer do nej spätným zrkadlom vrazil a zhodil ju do priekopy vodič bielej dodávky. "Ja som s ňou volal naposledy o piatej v piatok. Vedela, že v noci, keď bicykluje, musí mať na sebe reflexné vesty, blikačku, osvetlenie, všetko," povedal Zoltán Bujna z Cykloturistického klubu Komárno.

"Pacientku sme prijali s rozsiahlymi poraneniami orgánov a mnohopočetnými zlomeninami po celom tele, momentálne bojuje o svoj život. Je v umelom spánku na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave," informoval hovorca FNsP Nové Zámky Ján Baček. Vodič z miesta nehody ušiel. Ak by nebola v takej dobrej kondícii vďaka bicyklu, tak by noc pod holým nebom s takými rozsiahlymi zraneniami zrejme neprežila. Ale ak by sa dostala do nemocnice okamžite, jej zdravotný stav by nemusel byť kritický.

"Celú noc pršalo, bolo vonku osem stupňov a bola nechaná tam vedľa cesty, až ráno, keď bolo svetlo, ju našli už podchladenú," uviedol Bujna. Erika po vzore cykloturistov z Komárna vybudovala rovnakú komunitu aj v Nových Zámkoch. "Chodí do práce na bicykli, chodí na rôzne túry, aj do Maďarska, takže ona fakt na tom bicykli je ako doma," vysvetlila členka cyklistickej komunity Silvia Gremenová. "Mal zlomené zrkadlo a iste zistil, že niekoho zrazil," dodal Bujna.

Po vodičovi pátra polícia i cyklisti. Prosia vodičov s kamerami vo vozidlách, ktorí v piatok, 31. marca, podvečer prechádzali daným úsekom, aby si prezreli záznamy. "Na mieste nehody zostalo viacero stôp, medzi nimi aj spätné zrkadlo pravdepodobne z vozidla Citroën alebo Peugeot Boxer bielej farby," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. "Hociktorá informácia nám môže pomôcť. Nezastavil a nedal prvú pomoc," uzavrel Bujna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy