Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za prekročenie rýchlosti dostal vodič astronomickú pokutu
Zdielať na

Za prekročenie rýchlosti dostal vodič astronomickú pokutu

Zdroj: Facebook/Polícia SR

HELSINKI / Za prekročenie povolenej rýchlosti dostal jeden fínsky vodič pokutu vo výške 121.000 eur, čo sú v prepočte bezmála tri milióny korún. O prípade informuje agentúra AP. V mieste, kde bola povolená maximálna rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, išiel vodič rýchlosťou 82 kilometrov za hodinu. Popri pokute polícia mužovi odobrala vodičský preukaz na desať dní.

Priestupok sa podľa miestnej tlače stal na súostroví Alandy, ktoré sa nachádza medzi Fínskom a Švédskom. Za volantom podľa tlače bol Anders Wiklöf, ktorý podujatie potvrdil. Wiklöf je vysokopostavený manažér, ktorý riadi holding firiem podnikajúcich v logistike, cestovnom ruchu či realitách.

Stanica Euronews uvádza, že za dopravné priestupky Fínsko udeľuje pokuty na základe priemerného denného platu či zárobku. Výška pokuty tak závisí nielen od toho, ako rýchlo motorista išiel, ale aj od toho, aké má príjmy.

Pre Wiklöfa nejde o prvú vysokú pokutu za vysokú rýchlosť. Biznismen dostal v roku 2018 pokutu vo výške 63.680 eur a o päť rokov skôr mu polícia vymerala peňažný trest vo výške 95.000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy