Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nôž zapichol do krku 4-ročného chlapca. O mužovi rozhodoval súd
Zdielať na

Nôž zapichol do krku 4-ročného chlapca. O mužovi rozhodoval súd

MOST / Prípad vraždy 4-ročného chlapca v Česku má pokračovanie. O väzbe pre útočníka už rozhodol súd. Dieťa zranil nožom a chlapec vykrvácal. Mužovi podľa českých zákonov hrozí 18 rokov za mrežami.

​Mal 4 roky. Na mieste tragickej udalosti vzniklo pietne miesto, kde ľudia prinášajú sviečky, hračky či kvety. Hlavnú rolu tam hrali drogy, útočník matku aj bil.

Otec priniesol dieťa matke

Tá si ho mala zobrať do starostlivosti. Pri všetkom bol jej priateľ, ktorý chcel otca po konflikte dobodať. Namiesto toho zapichol nôž do krku malému chlapcovi. Ten na mieste vykrvácal. "Polícia tohto muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a z trestných činov usmrtenie z nedbanlivosti a nebezpečného vyhrážania," uviedol hovorca polície ČR Kamil Marek.

Súdne pojednávanie trvalo približne hodinu

Eskorta útočníka priviezla oblečeného v policajnej košeli asi o pol desiatej ráno. Odmietol vypovedať, ale na políciu sa prišiel udať sám. Výsledok pojednávania bol podľa očakávaní. Súd obvineného zobral do väzby z útekových dôvodov. Obžalovaný si proti uzneseniu nepodal ani odvolanie a prijal svoj trest. Celý svoj čin oľutoval s tým, že malému chlapcovi ublížiť nechcel.

Za tri trestné činy môže útočník dostať až 18 rokov väzenia, polícia obvinila aj otca dieťaťa za nebezpečné vyhrážanie s trestnou sadzbou až do dvoch rokov odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy