Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Ďalšia smrť na horách. V Tatrách zomrel nevhodne oblečený turista
Zdielať na

Ďalšia smrť na horách. V Tatrách zomrel nevhodne oblečený turista

VARŠAVA / Smrťou sa skončila túra na poľskej strane Tatier, na ktorú vyrazila dvojica mladých turistov len v ľahkej športovej obuvi a v tričkách s krátkym rukávom, hoci na chodníku v Mengusovskom sedle siahajúcom až do výšky 2 308 metrov nad morom bol stále sneh. V jednu chvíľu sa jeden z turistov pošmykol a zrútil sa do priepasti hlbokej 100 až 150 metrov. Poliak zahynul na mieste, informovala poľská rozhlasová stanica RMF FM.

"V horách panujú úplne zimné podmienky. To nie je čas na tenisky a nedostatočné vybavenie," varoval hovorca tatranskej záchrannej služby TOPR Marcin Józefowicz. Druhého turistu museli záchranári evakuovať do bezpečia vrtuľníkom. Telo jeho mŕtveho kamaráta prepravili do nemocnice v Zakopanom.

Stanica pripomenula, že v slovenskom pohorí Malá Fatra utrpela smrteľný pád aj tridsaťosemročná turistka zo Slovenska. Podľa Horskej záchrannej služby (HZS) sa žena zrútila z turistickej trasy Zbojnícky chodník do rokliny. "Na turistickom chodníku zostali tri malé deti vo veku štyri, sedem a osem rokov, ktorých sa neskôr ujali policajti," uviedla HZS. Záchranári sa na lanách spustili k žene, ale na mieste sa ukázalo, že utrpela smrteľné zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy