Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Výškovú budovu v Sydney zachvátili plamene, pomáha vyše 100 hasičov
Zdielať na

VIDEO: Výškovú budovu v Sydney zachvátili plamene, pomáha vyše 100 hasičov

SYDNEY / Vyše 100 hasičov bojuje s obrovským požiarom, ktorý vypukol vo štvrtok ráno (25. 5.) v sedemposchodovej budove v centre Sydney a začal sa šíriť aj na okolité budovy. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Hasičský zbor austrálskeho štátu Nový Južný Wales informoval, že samotná budova sa už rúca, zatiaľ čo plamene sa začínajú šíriť aj na viaceré susedné budovy vrátane obytných. Do boja s plameňmi bolo nasadených vyše 100 hasičov a 20 požiarnych vozidiel. Požiar na ulici Randle, neďaleko hlavnej železničnej stanice, sa snažia lokalizovať a uhasiť.

​​"Vyzývame verejnosť, aby sa danej lokalite vyhýbala, keďže hasiace práce stále pokračujú," dodal miestny hasičský zbor. Plamene už zničili prinajmenšom jedno vozidlo. Polícia informovala, že dosiaľ neeviduje nijakých zranených. V celej okolitej oblasti bola až do odvolania pozastavená električková doprava. Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť plamene siahajúce takmer do výšky samotnej budovy.​

​Múry budovy sa v dôsledku požiaru už čiastočne zrútili. "Plamene sa začínajú šíriť do okolitých objektov, vrátane obytných," uviedol vo vyhlásení hasičský zbor štátu Nový Južný Wales. Prevádzka mestskej dráhy v blízkosti horiacej budovy, ktorá sa nachádza vo štvrti Surry Hills pri hlavnej stanici, bola až do odvolania prerušená. Husté čierne mraky boli vidieť takmer po celom meste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy