Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Zbesilú jazdu vozidla zastavili policajti až špeciálnym manévrom
Zdielať na

VIDEO: Zbesilú jazdu vozidla zastavili policajti až špeciálnym manévrom

KARLOVY VARY / Dramatickú naháňačku zažila policajná hliadka v západnom Česku pri nemeckých hraniciach. Unikajúceho vodiča, páchajúceho počas jazdy mnoho priestupkov, museli zastaviť až nárazom policajného auta.

Česká hliadka mala hlásenie od nemeckej polície, že ich hranice prekročilo auto a nebezpečnou jazdou ohrozuje ostatných vodičov. "Policajti osobné vozidlo prenasledovali a za použitia výstražného a zvukového zariadenia s nápisom "Stop polícia" sa ho snažili zastaviť. Vodič vozidla ale na opakované výzvy nereagoval a ďalej pokračoval v nebezpečnej jazde, pri ktorej ohrozoval nielen chodcov, ale aj ostatných účastníkov premávky," informoval hovorca polície ČR Jan Bílek.

Šialenou naháňačkou auto pokračovalo aj v Sokolove. Vo videu je vidieť, ako vodič prešiel kruhový objazd v protismere, ignoroval aj červenú na semafore a ulicami išiel dvakrát rýchlejšie, než bolo povolené. Hliadka preto počkala, až na ceste nebude iné auto a takzvaným pit manévrom drcla do unikajúceho auta. To následne narazilo do zábradlia. Vodiča dostali policajti z auta pomocou namierenej zbrane. Takzvaný pit manéver využívajú českí policajti dva roky, odkedy ich autá majú na nárazníkoch špeciálny rám. Trik známy doposiaľ z amerických akčných filmov sa im osvedčil aj v tomto prípade.

"Kriminalisti začali trestné stíhanie 35-ročného muža, ktorého obvinili zo spáchania zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania," pokračoval Bílek. Na základe návrhu štátneho zástupcu súd uvalil na cestného piráta väzbu. "V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov," doplnil hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy