Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Čelná zrážka auta a autobusu, pri ktorej zomrel 1 človek. Možno nešlo o náhodu
Zdielať na

Čelná zrážka auta a autobusu, pri ktorej zomrel 1 človek. Možno nešlo o náhodu

POZDIŠOVCE / Na ceste medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v Michalovskom okrese sa v piatok, 19. mája, ráno stala tragická dopravná nehoda. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach pre TASR potvrdil, že na mieste sa zrazil autobus s osobným autom.

Po bočnom náraze sa auto dostalo pod autobus. Potom ho odhodilo na druhú stranu cesty a skončilo v priekope. 22-ročnému šoférovi už nedokázali záchranári pomôcť. "Nehodu nám nahlásili krátko po 7. hodine, na mieste sú stále všetky záchranné zložky. Zranení sú dvaja chlapci a jedno dievča, pri nehode zomrel vodič osobného auta," priblížil v tom čase operačný dôstojník. Policajný zbor Košického kraja informoval, že z dôvodu dokumentovania vážnej dopravnej nehody bola štátna cesta 1/19 medzi uzatvorená v oboch smeroch. Policajti cestnú premávku odkláňali na obchádzkové trasy cez obce Bánovce nad Ondavou a Laškovce.

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová doplnila, že auto sa čelne zrazilo s linkovým autobusom, v ktorom sa viezlo 11 cestujúcich. Posádku autobusu tvorili prevažne deti. Práve cestovali do školy na vyučovanie. Našťastie všetci boli schopní vystúpiť z autobusu bez cudzej pomoci. Traja sa zranili. Záchranári dvoch z nich po ošetrení transportovali do nemocnice, tretí bol ošetrený na mieste.

"Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky. Mladý vodič osobného auta utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila Mésarová. U vodiča autobusu bola na mieste vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u vodiča osobného vozidla bude zisťované pri pitve.

Autobus, ktorý ďalej nemohol pokračovať v jazde v dôsledku poškodenia, bol odtiahnutý do garáže. Výška škody bude určená po obhliadke. Uviedol to v reakcii na nehodu hovorca dopravcu, spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach s tým, že osobné vozidlo narazilo do prímestskej linky smerujúcej do Michaloviec pri predbiehaní. "Autobusové spoje v danom úseku premávajú podľa cestovného poriadku, pre obchádzku miesta nehody ale dochádza k zdržaniu do desiatich minút," dodal vtedy.

Môže ísť o samovraždu

Na mieste tragédie sa nenachádzali žiadne stopy po brzdení. Podľa obchodného partnera nebohého to nebola náhoda. Tesne pred haváriou mu vraj šofér auta telefonicky oznámil úmysel ukončiť svoj život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy