Jasno
12°
Bratislava
Ďalšie obete kultu v africkej Keni. Počet vzrástol
Zdielať na

Ďalšie obete kultu v africkej Keni. Počet vzrástol

KILIFI / Čím viac tiel objavujú forenzní špecialisti v kenskom lese Šakahola, tým viac prichádza desivých informácií z prostredia vražedného kultu. Vyšetrovatelia exhumovali ďalších 10 pozostatkov obetí sekty, ktorá navádzala ľudí k tomu, aby sa vyhladovali na smrť s tým, že tak urýchlia svoj odchod do neba a stretnutie s Ježišom Kristom.

Už viac ako 210 tiel vykopali z červenej zeme v lese Šakahola na juhovýchode Kene, kde sa usadili prívrženci kultu pod vedením Paula Mackenzieho. Stovky ľudí sú stále na zozname nezvestných. "Forenzný tím exhumoval ďalších 10 tiel. Zoznam hľadaných osôb sa za posledné dni nerozširoval. Stále pátrame po 610 osobách," uviedla Rhonda Onyancha, regionálna komisárka.

Podľa výpovedí bývalých členov nútil pastor Mackenzie svojich prívržencov ako prvé vyhladovať deti. Na 5 dní ich preto bez vody a jedla zatvárali do chatrčí a následne balili do plachiet a pochovávali. Niektoré z detí počas zakopávania ešte dýchali. Forenzní špecialisti potvrdili, že mnohé z obetí nezomreli na vyhladovanie – boli uškrtené, ubité na smrť aj udusené.

Niektorým obetiam chýbali časti tiel. "Pátraciemu tímu sa podarilo zachrániť troch mužov, sú v nemocnici v kritickom stave. Celkovo sme zadržali štyroch podozrivých mužov, ktorí spolupracujú s vyšetrovateľmi," dodala Onyancha.

Praktiky kultu opísal bývalý kazateľ, ktorý sektu opustil potom, ako sa mu učenie zdalo už príliš čudné. Podľa jeho slov Mackenzie nútil matky rodiť bez pomoci lekárov, zakazoval deti očkovať, vzdelanie považoval za satanské a mydlo s vodou za nepotrebné. On sám všetko uvedené popiera a dokonca tvrdí, že ľudí nenavádzal k tomu, aby sa vyhladovali na smrť. Kult svoju činnosť skončil pred 4 rokmi, ale doteraz sú na internete k dispozícii stovky nahrávok kázní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy