Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zatiaľ čo sa starali o pacientov, zlodej im prehľadával osobné veci
Zdielať na

Zatiaľ čo sa starali o pacientov, zlodej im prehľadával osobné veci

HORNÝ ZEMPLÍN / Zatiaľ čo personál nemocnice robil pacientom vyšetrenia, sami sa stali obeťami krádeže. Polícia mala muža zo Sniny v hľadáčiku už dlhší čas. Ide o známeho recidivistu, ktorý sa ešte len nedávno z výkonu trestu vrátil. A teraz mu väzenie hrozí znova.

Zatiaľ, čo oni sa starali v nemocnici o pacientov, 30-ročný muž im prehľadával kabelky aj osobné veci. "Vozili mi tu rýchle ,išla som robiť cétečko, potom snímok brucha," ozrejmila zamestnankyňa Nemocnice Snina.

Personál sa od rána rovnako ako každý iný deň nezastavil. Podobne tomu bolo aj na rádiologickom oddelení. "Nikdy by mi to nenapadlo, že on pôjde až dozadu, kde mám kabelku a osobné veci, že mi vyberie peniaze z peňaženky – posledných 85 eur pred výplatou som mala," dodala zamestnankyňa.

Podľa zamestnancov sa rovnaký scenár odohral aj na ďalšom oddelení. Polícia tieto skutky zatiaľ rieši ako priestupok proti majetku. "Že som ho nepristihla a ma neovalil, veď by ma možno zabil, to bolo jedno šťastie," doplnila zamestnankyňa.

Nemocnica nebola jediným miestom, kde kradol. Peňaženku s platobnou kartou odcudzil aj z lekárne. "Humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 30-ročnému mužovi zo Sniny pre prečin neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku," informoval vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva a Policajného zboru v Prešove. 

Vyšetrovateľ následne navrhol vzatie obvineného do väzby vzhľadom na jeho recidívne konanie. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Rozhodnutie Okresného súdu Humenné je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy