Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pašeráci drog z Leopoldovskej väznice pred súdom: Priznal sa niekto?
Zdielať na

Pašeráci drog z Leopoldovskej väznice pred súdom: Priznal sa niekto?

LEOPOLDOV / Pašeráci drog z Leopoldovskej väznice pred súdom. Štyria obžalovaní mali do najprísnejšej basy na Slovensku takmer dva roky pašovať narkotiká. Zakázané látky končili u odsúdených. V putách skončila aj matka trestanca, ktorá mala tabletky posielať v balíčkoch. 65-ročná Alica sa pred súdom priznala. Po prevalení kauzy si jeden väzeň siahol na život.

Mega škandál za múrmi Leopoldovskej pevnosti na povrch vyplával potom, ako si dozorcovia všimli, že niektorí trestanci sú v ústave nafetovaní. Do basy neskôr nabehli desiatky kukláčov a podozrivých zadržali. Elitní policajti si to namierili do výrobnej haly, kde sídlia firmy. V putách skončili väzni, ale aj matka so synom. Polícia dokopy obvinila päť ľudí.

Biznis s narkotikami mal trvať asi dva roky

Niektorí väzni si vraj pustili jazyk na špacírku, pretože nedostali svoju dávku. Drogy sa k väzňom mali dostávať cez civilné pracoviská, kde pracujú aj väzni. Tabletky sa do väznice mali pašovať dodávkami či kamiónmi, ktoré do firiem nosili materiál na ďalšiu výrobu. Boli schované v paletách či v špeciálnych železných konštrukciách.

65-ročná Alica podľa obžaloby zásobovala trestancov tabletkami a posielala ich balíkmi. Za tieto služby mala zinkasovať stovky eur, ktoré jej pristáli na účte. Alica sa pred súdom priznala a vyhlásila, že je vinná. Zároveň však tvrdila, že keby vedela, kde končia balíky a čo je v nich, tak by to nikdy neurobila. S celým biznisom jej mal pomáhať aj jej syn.

Pod palcom mala mať biznis priamo v base štvorica mužov. Drogy mali posúvať ostatným väzňom. Jeden z mužov po prevalení tejto kauzy spáchal samovraždu a obesil sa v cele. Ostatní obžalovaní tvrdia, že sú nevinní a s drogovým biznisom nemajú nič spoločné. Pri prehliadkach v ich celách ale našli tabletky a zaistili aj mobil.

Advokát považuje obžalobu za nejasnú

"Vôbec nie je v obžalobe uvedené, o čo sa dôkazy, ktoré tam prezentuje, konkrétne opierajú, teda o aké kamerové záznamy. Pokiaľ tam uvádza nejakých svedkov, ktorým sa malo predávať, tak niektorí z nich vôbec neboli vypočutí a niektorí uvádzajú, že o trestnej činnosti nič nevedia," priblížil obhajca obžalovaného Juraj Gavalec. Štvorici hrozí až 15 rokov za mrežami.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy