Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Popol z islandskej sopky sa presúva bližšie k Slovensku
Zdielať na

Popol z islandskej sopky sa presúva bližšie k Slovensku

Zdroj: joj.sk

Letisko v Bratislave dnes zatiaľ zrušilo len jeden prílet a následný odlet do talianskej Pisy.

Dnes poobede by podľa predpovedí meteorológov mal sopečný popol zahaliť vzdušný priestor aj nad južným Nemeckom, Českou republikou a Rakúskom.

Popol z islandskej sopky Eyjafjallajökull, ktorý sa nachádza vo výške do 6000 metrov nad morom, spôsobil už zatvorenie väčšiny letísk v severnom Taliansku vrátane letísk v Miláne, Bergame, Pise, Bologni, Turíne.

Samostatný výbežok hlavného sopečného mraku, ktorý sa nachádza nad Atlantickým oceánom vo výške 10.500 metrov nad morom, zasiahol severné Portugalsko a Španielsko a spôsobil zatvorenie letiska v portugalskom Porte a letísk v španielskych mestách La Coruňa, Vigo a Santiago de Compostela.

Eurocontrol uviedol, že zaoceánske lety budú naďalej odklonené severne cez Grónsko, aby sa lietadlá mohli vyhnúť sopečnému mraku rozprestierajúcemu sa od Islandu južne po portugalské Azorské ostrovy v Atlantickom oceáne.

Podľa dostupných informácií letisko v Bratislave dnes zatiaľ zrušilo iba jeden prílet ráno z Pisy, ako aj následný odlet zo slovenskej metropoly do tohto mesta v severnom Taliansku.

Najčítanejšie správy