Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zatkli podozrivého útočníka z Times Square!
Zdielať na

Zatkli podozrivého útočníka z Times Square!

Podľa amerického ministra spravodlivosti chcel útočník údajne odletieť do Dubaja.

Shahzada zatkli na newyorskom medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho, keď sa pokúšal opustiť Spojené štáty a odletieť do Dubaja, povedal minister spravodlivosti USA Eric Holder. Vyšetrovatelia však v súvislosti s prípadom stále pátrajú po ďalších možných komplicoch. Denník New York Times píše o tom, že podozrivý žil v americkom štáte Connecticut.

Špeciálna protiteroristická jednotka amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie v spolupráci s newyorskou políciou začala rozsiahle pátranie v snahe chytiť útočníka, ktorý chcel na jednom z najrušnejších miest Spojených štátov amerických odpáliť podomácky vyrobené výbušné zariadenie. Ako uviedla MSNBC, zadržaný 30-ročný muž mal mať určitú spojitosť so zadržaným vozidlom, v ktorom bola ukrytá bomba.

Newyorská polícia v sobotu zneškodnila improvizované výbušné zaradenie, ktoré sa nachádzalo v zaparkovanom aute na námestí Times Square v centre Manhattanu. Auto, v ktorom sa bomba nachádzala, bolo vybavené falošnými poznávacími značkami. K zodpovednosti za neúspešný bombový útok sa vo videoodkaze na internete prihlásila pakistanská odnož militantného islamistického hnutia Taliban. Na minútovom videu skupina Tarík-i-Taliban tvrdí, že útok mal byť pomstou za smrť ich lídra Bajtulláha Mehsúda v Pakistane ako aj nedávne zabitia vysokých členov al-Kájdy v Iraku. Kelly v nedeľu uviedol, že zatiaľ nemá v rukách žiadny dôkaz, ktorý by vyhlásenie Talibanu potvrdil.

Medzitým newyorská polícia oznámila, že získala videozáznam z priemyselnej kamery, na ktorom neznámy beloch, pravdepodobne štyridsiatnik, kráča po ulici a vyzlieka si tričko, pod ktorým mal oblečené druhé. V tom istom zábere sa podozrivý obzerá smerom k vozidlu s ukrytou bombou a svoje tričko nenápadne vkladá do tašky. Z posledných správ nie je jasné, či zadržaným podozrivým je muž zachytený na videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy