Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hrdina z Times Square sa volá Duane Jackson!
Zdielať na

Hrdina z Times Square sa volá Duane Jackson!

Bol prvým mužom, ktorý si všimol dymiacu krabicu v aute a následne ďalší predavač upozornil políciu. Dá sa teda povedať, že je záchrancom životov mnohých turistov.

"Musím povedať, že sme šťastní, pretože vďaka upozorneniu Newyorčanov a profesionálnej práce polície sme zabránili niečomu, čo sa mohlo obrátiť na smrteľný útok," pripomenul šéf newyorskej polície Raymond Kelly a poďakoval menovite práve Duanovi Jacksonovi a ďalšiemu predavačovi Lanceovi Ortonovi.

Podľa Bild.com Lance Orton totiž poklopkal po ramene policajta a upozornil ho na podozrivý dym, ktorý si všimol jeho kolega Duane. "Bola by to smutná noc na Times Square, keby to bolo explodovalo," povedal Duane.

Times Square je populárne a známe námestie New Xorku, navyše vysoko sledované. Po útokoch z 11. septembra 2001 sa však zdá, že sú Newyorčania oveľa podozrievavejší a teda opatrnejší.

nytimes.com

Pátranie po podozrivých z umiestnenia autobomby na Times Square stále prebieha. Momentálne má polícia v rukách snímky muža od turistu, ktorý v blízkosti auta fotil a zábery z priemyselnej kamery, ktoré zachytili asi štyridsiatnika muža bielej farby. Vyzlieka si tričko a nenápadne ho vkladá do tašky, zároveň sa podozrivo obzerá smerom k dymiacemu autu, uviedol Kelly.

K zodpovednosti za neúspešný bombový útok sa vo videoodkaze na internete prihlásila pakistanská odnož militantného islamistického hnutia Taliban. Na minútovom videu skupina Tarík-i-Taliban tvrdí, že útok mal byť pomstou za smrť ich lídra Bajtulláha Mehsúda v Pakistane ako aj nedávne zabitia vysokých členov al-Kájdy v Iraku. Kelly v nedeľu uviedol, že zatiaľ nemá v rukách žiadny dôkaz, ktorý by vyhlásenie Talibanu potvrdil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy