Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bizarná bezpečnostná hrozba: Do areálu Bieleho domu vniklo batoľa
Zdielať na

Bizarná bezpečnostná hrozba: Do areálu Bieleho domu vniklo batoľa

Zdroj: SITA

WASHINGTON / Zvedavé batoľa sa v utorok 18. apríla pretlačilo pomedzi tyčky kovového plota na severnej strane sídla amerického prezidenta. Stalo sa tak jedným z najmenších votrelcov do areálu Bieleho domu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Príslušníci uniformovaného útvaru tajnej služby, ktorí sú zodpovední za bezpečnosť v Bielom dome, prešli cez severný trávnik, chlapca vzali a vrátili rodičom stojacim na Pennsylvania Avenue. Oficiálny vstup do areálu bol vtedy nakrátko obmedzený. Rodičov stručne vypočuli a potom im povolili pokračovať v chôdzi.

Hovorca tajnej služby USA Anthony Guglielmi informoval, že agenti išli k zvedavému malému návštevníkovi pri severnom plote Bieleho domu, ktorý nakrátko vstúpil na pozemok Bieleho domu. "Bezpečnostné systémy Bieleho domu okamžite uviedli do akcie agentov tajnej služby a tí rýchlo dali batoľa späť do rúk rodičom," uviedol hovorca vo vyhlásení.

Ide zrejme o prvý úspešný prienik do areálu Bieleho domu po zdvojnásobení plota na výšku zhruba 3,96 metra. Medzera medzi tyčkami teraz meria 12,7 centimetra. V tomto ikonickom oplotení sídla amerického prezidenta preto staršie deti niekedy uviaznu. Často sa pri ňom odohrávajú aj demonštrácie a protestujúci sa k nemu zvyknú pripútať reťazou.  

Biely dom už v priebehu rokov mal problémy s bezpečnosťou. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy