Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajti vraj znásilnili 16-ročné dievča!
Zdielať na
Zahraničie

Policajti vraj znásilnili 16-ročné dievča!

Zdroj: sirmightymac/ilustračné

Dvaja policajti čelia obvineniu zo znásilnenia 16-ročného dievčaťa

Pri akcii Duo zadržali okrem dvoch policajtov z Krajského riaditeľstva hlavného mesta Prahy aj jednu civilnú osobu. Inšpekcia podala návrh na začatie trestného stíhania pre zločin znásilnenia spáchaný v spolupáchateľstve.

„Páchatelia nevystupovali ako policajti a nezneužili teda žiadnu právomoc. Vyšetrujú ich len z podozrenia zo znásilnenia," povedala námestníčka Krajského štátneho zástupcu v Ústí nad Labem Lenka Bradáčová s tým, že oboch mužov prepustili a vyšetrujú ich na slobode.

Hrozí im až desať rokov

"Krajskému štátnemu zastupiteľstvu v Ústí nad Labem bol podaný návrh na začatie trestného stíhania podozrivých policajtov a civilnej osoby pre zločin znásilnenia spáchaný v spolupáchateľstve. Štátny zástupca návrh na začatie akceptoval a okamžite začal trestné stíhanie," uviedla tlačová hovorkyňa Inšpekcie Polície ČR Martina Lídlová.

"Oboch policajtov okamžite postavili mimo službu," povedala Právu hovorkyňa  pražskej polície Ježková. "Pracovali u nás krátko," uviedla ďalej.

Nadriadení policajti sa zoznamujú so spisom a uvidia, či sa s nimi polícia rozlúči definitívne. Podľa trestného zákonníka hrozí tomu, kto znásilní človeka mladšieho ako 18 rokov, dva roky až desať rokov väzenia.

Informáciu priniesol portál novinky.cz.

Zdielať na

Najčítanejšie správy