Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Posun v prípade smrti 4 ľudí: Kriminalisti už poznajú totožnosť obetí
Zdielať na

Posun v prípade smrti 4 ľudí: Kriminalisti už poznajú totožnosť obetí

Archívna reportáž

OLOMOUC / Vražedný útok v osade Boňkov na Přerovsku neprežil v sobotu 16. apríla podľa kriminalistov pár seniorov a ich 15-ročný vnuk. Jeho matka bola zranená a skončila v nemocnici, povedal v pondelok 17. apríla novinárom šéf odboru všeobecnej kriminality krajskej polície Ján Lisický.

Kriminalisti z vraždy podozrievajú jej partnera, ktorého telo našli policajti neskôr. Spáchal samovraždu. Troch členov rodiny podľa nich zastrelil nelegálne držaným samopalom. Išlo pravdepodobne o vojenskú zbraň pochádzajúcu zo Slovenska, ktorá bola vyradená. Motívom činu bola zrejme nezvládnutá žiarlivosť, uviedol Lisický. Prípad kriminalisti vyšetrujú ako trojnásobnú vraždu a pokus o vraždu. Išlo o cudzincov, zrejme o Slováka, ktorý bol v minulosti stíhaný pre majetkovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie.

Muž podľa Lisického po predchádzajúcej hádke najprv napadol fyzicky svoju 47-ročnú priateľku, ktorú skrutkovačom bodol do krku a do ruky. Žena utiekla na poschodie, kde sa schovala s ostatnými členmi rodiny. Muž potom išiel do auta, vytiahol samopal a so zbraňou vyšiel na prvé poschodie. Štyria členovia rodiny sa v izbe zavreli, útočník podľa šéfa kriminálky bez váhania začal paľbu cez zatvorené dvere a vzápätí vtrhol dovnútra. "Jedinému, komu sa podarilo v pude sebazáchovy utiecť, bola 47-ročná priateľka, ktorá bola postrelená. Bosá vybehla von a cez les sa dostala do reštaurácie, kde zavolala pomoc," doplnil Lisický.

Telo muža našli policajti za pomoci vrtuľníka s termovíziou za desiatky minút, muž sa zastrelil niekoľko sto metrov od domu. Išlo o roklinu, kde sa pravdepodobne chcel pôvodne schovať. Podľa policajtov sa tak stalo vo chvíli, keď už polícia na mieste zasahovala, a to za pomoci psovodov i zásahovej jednotky z Moravsko-sliezskeho kraja. Obdobný tragický prípad s viacerými obeťami sa stal v Olomouckom kraji vlani na konci apríla v Kostolci na Hanej na Prostějovsku, kde vtedy 29-ročný muž zabil troch ľudí, išlo o jeho brata, sestru a jeho otca.

Podľa Lisického členov svojej rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým spôsobom a po predchádzajúcom uvážení. Vyzbrojil sa pritom loveckými nožmi. Muž sa k činu priznal, uviedol, že nenávisť zvíťazila. Brniansky krajský súd mu za to uložil nedávno doživotný trest, rozsudok nie je právoplatný. V Olomouckom kraji ide tento rok o druhý prípad vraždy. V marci kriminalisti obvinili 30-ročného muža z vraždy jeho otca a pokusu o vraždu jeho matky v bytovom dome v Tovačove na Přerovsku. 56-ročný muž zomrel na bodné zranenia. Na zranenie matky, ktorú páchateľ bodol do boku, prišli policajti až pri výsluchu. Vlani policajti v regióne evidovali 13 vrážd, z toho päť v štádiu pokusu a jednu v štádiu prípravy. Polícia všetky objasnila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy