Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Policajti vyšetrujú smrť štyroch ľudí, môže ísť o tri vraždy a samovraždu
Zdielať na

Policajti vyšetrujú smrť štyroch ľudí, môže ísť o tri vraždy a samovraždu

PŘEROV / Kriminalisti od sobotného večera vyšetrujú v Olšovci na Přerovsku násilnú smrť štyroch ľudí. Ide zrejme o tri vraždy a samovraždu. Medzi mŕtvymi je aj muž podozrivý z tohto násilného činu. Vo veci sme začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy, povedala dnes ČTK policajná hovorkyňa Petra Vaňharová.

Tragická udalosť sa odohrala v sobotu neskoro večer v obci Olšovec, ktorá má zhruba 500 obyvateľov. "Vyžiadala si štyri ľudské životy, vrátane života podozrivého muža. Okolnosti, ako aj motív činu, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Bližšie informácie poskytneme hneď, ako to okolnosti dovolia," uviedla Vaňharová.

Starosta Olšovca Antonín Folter ČTK povedal, že sobotňajšiu násilnú smrť štyroch ľudí nebude komentovať. "Sme malá obec a je to pre nás všetkých obrovská tragédia. Bol som tam celú noc, čo to polícia vyšetrovala. Naozaj to nebudem komentovať, nehnevajte sa," uviedol Folter. Ráno v malej obci neďaleko Hraníc na Přerovsku vládol pokoj a nič nenasvedčovalo tomu, že v sobotu večer násilnou smrťou vyhasli štyri ľudské životy, zistil na mieste spravodajca ČTK. Sobotňajšiu tragickú udalosť o 10.00 h pripomenulo stručné smútočné hlásenie obecného rozhlasu, z ktorého vyplýva, že pri nej zomrel 77-ročný obyvateľ obce. Ďalší traja mŕtvi podľa informácií ČTK nepochádzali z Olšovca.

Na dverách rodinného domu v Boňkove, v ktorom sa sobotňajšia tragédia odohrala, boli ešte dopoludnia nalepené policajné pásky. Na zápraží domu niekto zapálil sviečku. Boňkov má zhruba tri desiatky obyvateľov. Miestni nechceli o udalosti príliš hovoriť. Z informácií od nich vyplýva, že v sobotu sa v dome zrejme stala rodinná tragédia.

V Olomouckom kraji ide o druhý prípad vraždy v tomto roku. Vlani policajti v regióne evidovali 13 vrážd, z toho päť v štádiu pokusu a jedna v štádiu prípravy. Jedna z vlaňajších vrážd mala tri obete, išlo o prípad v Kostolci na Hanej na Prostějovsku. Obžalovaný muž sa za ňu už zodpovedá pred súdom. Krajský súd v Brne mu nedávno uložil doživotný trest. Vtedy dvadsaťdeväťročný muž zavraždil brata, sestru a otca. Muž sa k činu priznal, uviedol, že nenávisť zvíťazila. V štyroch minuloročných prípadoch išlo o vraždy medzi členmi rodiny. Vo zvyšných skutkoch potom išlo o osoby, ktoré sa navzájom poznali, neboli v príbuzenskom vzťahu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy